Το Πνευματικό Εκπολιτιστικό Κέντρο Πανόρμου Τήνου «Γιαννούλης Χαλεπάς», σε συνεργασία με την Accademia di Belle Arti di Firenze (Ακαδημία Καλών Τεχνών Φλωρεντίας) και την καθηγήτρια Alessandra Porfidia, διοργανώνουν μαθήματα μαρμαρογλυπτικής στους σπουδαστές του πανεπιστημίου, στα εργαστήρια των ντόπιων μαρμαρογλυπτών.

Τα εργαστήρια διαρκούν από τη Δευτέρα 11 έως το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου και συμμετέχουν 6 έξι σπουδαστές, οι οποίοι επιθυμούν να δουλέψουν το τηνιακό μάρμαρο και να σμιλέψουν όμορφες δημιουργίες. Το εργαστήριό μας, παίρνει μέρος για άλλη μια φορά σε αυτή την υπέροχη συνεργασία και φιλοξενεί δύο σπουδάστριες της Ακαδημίας, βοηθώντας τις να γνωρίσουν τον τρόπο που δουλεύεται το μάρμαρο. Τ

Tα μαθήματα ξεκίνησαν στις 11 Σεπτεμβρίου, όταν η κα Porfidia και οι σπουδαστές επισκέφτηκαν το εργαστήριό μας. Ο μαρμαρογλύπτης Γιάννης Χονδρογιάννης, αφού τους ξενάγησε στο χώρο μας, έκανε μια σύντομη εισαγωγή στη μαρμαρογλυπτική και μίλησε για τη γλυπτική και τρόπο με τον οποίο μεταφέρεται ένα γλυπτό, από πηλό σε γύψο, και στη συνέχεια σε μάρμαρο. Έπειτα, οι σπουδαστές εγκαταστάθηκαν στα υπόλοιπα εργαστήρια και ξεκίνησαν να δημιουργούν τα γλυπτά τους.

Την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης, στο Μουσείο Μαρμαροτεχνίας του Πύργου, όπου οι σπουδαστές θα παρουσιάσουν τα έργα τους, σε μία καλαίσθητη έκθεση μαρμαρογλυπτικής. Χαιρόμαστε πολύ που είμαστε μέρος αυτής της διοργάνωσης, που αναδεικνύει την τηνιακή μαρμαροτεχνία και την πολιτιστική παράδοση του τόπου μας.


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.