Ο καιρός συνήθως δεν μας προδίδει τον Σεπτέμβριο. Ακόμη, όμως, κι αν έρθουν τα πρωτοβρόχια, τι πιο ωραίο από το να τα απολαύσετε σε νησιώτικο τοπίο; Επειδή ακόμη το μυαλό μας είναι στα νησιά, ιδού τέσσερις επιλογές για τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, για να αποχαιρετήσουμε μια και καλή το καλοκαίρι... καλοκαιρινά!

Τήνος, για επίσκεψη στην Παναγιά κι όχι μόνο


Με τάμα ή χωρίς, η Τήνος είναι ένα πανέμορφο νησί για να επισκεφτεί κάποιος. Με την Παναγιά της Τήνου να αποτελεί έναν επιβλητικό ναό πάνω σε ένα λόφο της Χώρας και να δημιουργεί ουρές επισκεπτών τον Αύγουστο, ο Σεπτέμβριος είναι μια πιο χαλαρή εποχή να τον επισκεφτείτε.

Εκεί θα βρείτε ένα ολόκληρο συγκρότημα, με την εκκλησία, τα παρεκκλήσια, μουσεία, το μαυσωλείο του τορπιλισμού της Έλλης κ.λπ. Μην παραλείψετε να περάσετε από το χωριό Πύργος, το μεγαλύτερο χωριό του νησιού μετά τη Χώρα, το οποίο, μάλιστα, θεωρείται από τα ομορφότερα.

Εκεί θα βρείτε το σπίτι και μουσείο του φημισμένου γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά, ενώ θα θαυμάσετε παντού παραδοσιακή κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική. Τα περισσότερα χωριά της Τήνου είναι ορεινά, με πλούσια φύση, γραφικά στενά, παραδοσιακά σπίτια από πέτρα και φιλόξενους ανθρώπους.

Αξίζει να τα εξερευνήσετε, περνώντας από την Καρδιανή, το χωριό Αγάπη, ο Πάνορμος, το χωριό Κιόνια, τα Δυο Χωριά, τον Βώλακα κ.ά

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.