Ο Σεπτέμβριος αποχαιρετά σήμερα την Τήνο παίρνοντας μαζί του και το καλοκαίρι. Ένας Σεπτέμβριος όπου από τα παλαιά χρόνια ήταν «δυνατός» από άποψη κόσμου για την Χώρα του νησιού αλλά και για κάποια Χωριά της Ενδοχώρας. Ο φετινός όμως είχε κάτι το διαφορετικό ο κόσμος δεν σταματούσε να ερχόταν κυριολεκτικά στο νησί (κυρίως τα Σαββατοκύριακα). Χωριά όπως τα Υστέρνια, ο Πύργος και ο Πάνορμος είχαν την τιμητική τους από τους εκδρομείς  που ερχόταν με πούλμαν από διάφορα μέρη της Ελλάδος.


Στο νησί όμως δεν έφτασαν εκδρομείς μόνο από την Ελλάδα. Τουρίστες από Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Αγγλία συνέχιζαν να έρχονται στο νησί, συνεχίζοντας το καλοκαιρινό «ρεύμα». Σε επικοινωνία που είχαμε με επιχειρηματίες  του νησιού μας δήλωσαν «Έχουμε χρόνια να δούμε τέτοιο Σεπτέμβριο, φαίνεται ότι κάτι καλό πάει να γίνει στο νησί» αναφερόμενοι στην προβολή. Το μοναδικό παρατράγουδο του μήνα ήταν το απαγορευτικό απόπλου που ίσχυσε  το πρωί της Παρασκευής που μας πέρασε και ανάγκασε του επισκέπτες να έρθουν μαζικά το βράδυ.

Βέβαια, ο καιρός βοήθησε πολύ, τα παιχνίδια του τα έκανε τέλος του μηνός, κάτι απολύτως λογικό. Με την καλοκαιρία να υπάρχει για τουλάχιστον 27 μέρες του μήνα δίνοντας έτσι μια μικρή παράταση στο για μπάνια και διακοπές. Έτσι, αποχαιρετάμε το καλοκαίρι όμως, εμείς δεν σταματάμε εδώ. Αναμένουμε τα επίσημα στατιστικά για την επιβατική κίνηση του καλοκαιριού που θα μας δώσει μια ολοκληρωμένη εικόνα του καλοκαιριού με τα πρώτα στοιχεία να λένε αύξηση τόσο στον Ιούλιο όσο και στον Αύγουστο.

ΦΩΤΟ: Tinos.Foto

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.