Συναυλία της πιανίστριας Elena Kuschnerova στην Τήνο, θα δοθεί με ελεύθερη είσοδο την Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου στις 19:30 στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού... Η συναυλία εντάσσεται στο πλαίσιο  εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Διανοούμενων και Καλλιτεχνών στην Ελλάδα (Τήνος, 24 έως 29 Σεπτεμβρίου).

Ποια είναι η Ελενα Κουνσέροβα

Η Έλενα Κουσνερόβα γεννήθηκε στη Μόσχα. Αποφοίτησε από την Κεντρική Μουσική Σχολή του Ωδείου της Μόσχας “Τσαϊκόφσκι” στην τάξη του Τ.Ε. Kestner, Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Κρατικό Ωδείο της Μόσχας στην τάξη του καθηγητή. S. L. Dorensky. Ο μεγάλος συνθέτης A.L. Lokshiν  συνέθεσε ειδικά γι αυτήν τις  παραλλαγές του (1982).
Η διεθνής σταδιοδρομία της άρχισε μετά την αναχώρησή της για τη Γερμανία το 1992.

Έδωσε συναυλίες σε πολλές χώρες της Ευρώπης, της Ασίας και των ΗΠΑ ως σολίστρια, με ορχήστρες και συναυλίες. Από το 2002 είναι  μόνιμος υπάλληλος Μεγάρου Steinway. Από το 2006 είναι καθηγητής στο Elisabeth Μουσικό Πανεπιστήμιο στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας. Διεξάγει master classes στην Ιαπωνία, Κορέα, Ταϊβάν, Γερμανία και τις ΗΠΑ. Από το 2011 διεξάγει τα μαθήματα στο Baden-Baden.

Η Έλενα Κουσνερόβα έχει γράψει μεγάλο αριθμό διηγημάτων.  Πολλά από τα οποία έχουν κερδίσει σημαντικά βραβεία και έλαβαν εξαιρετικές κριτικές.

Το ρεπερτόριο της περιέχει έργα του Matthus Siegfried και Michael Kollontay.
Ο Jurgen Otten στο βιβλίο του "Οι μεγάλοι πιανίστες του σήμερα" ("Die großen Pianisten der Gegenwart") την όνομάζει μία από τις τρεις μεγάλους Ρώσους πιανίστες. Σήμερα ζει σε Baden-Baden (Γερμανία) και Νέα Υόρκη - Νέα Υόρκη (ΗΠΑ)

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.