Το ΕΠΑΛ Τήνου ολοκλήρωσε με επιτυχία την κινητικότητα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού
προγράμματος ERASMUS +KA1 στο οποίο συμμετείχε για πρώτη φορά.

Στην Praia da Luz της Πορτογαλίας, από 23 έως 29 Ιουλίου, έξι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, Καραγεώργος Κωνσταντίνος κλ.ΠΕ17.04, Χρυσού Νίκη κλ.ΠΕ02, Γκαβάνη Σοφία κλ.ΠΕ09, Κελεπούρη Χρυσούλα κλ.ΠΕ17.02, Τσιντζιλίδας Κωνσταντίνος κλ.ΠΕ19 και Πικρού Μαρκέλλα Άρτεμις κλ.ΠΕ18.26, παρακολουθήσαμε το πρόγραμμα με τίτλο «Education for sustainable development in the light of climate change for reducing early school leaving. How to educate students life skills».


Στα πλαίσια του προγράμματος, μαζί με συναδέλφους από την Φινλανδία, Πολωνία και Τουρκία, συγκρίναμε τα εκπαιδευτικά μας συστήματα, ανταλλάξαμε απόψεις και εμπειρίες, εξασκήσαμε την αγγλική γλώσσα και γνωρίσαμε τα αξιοθέατα και την τοπική κουλτούρα του πανέμορφου πορτογαλικού νότου.

Το πλούσιο πρόγραμμα της επιμόρφωσης που είχε σαν στόχο τον εμπλουτισμό του τρόπου διδασκαλίας, περιείχε εισηγήσεις, ξεναγήσεις σε περιβαλλοντικά κέντρα, οικολογικές επιχειρήσεις, μουσεία και συμμετοχή σε δραστηριότητες του Δήμου του Lagos.

Το περιβάλλον, η ιστορία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ενέργεια και οι κλιματικές αλλαγές, η ανακύκλωση, η αειφορία και η περιβαλλοντική συνείδηση ήταν τα θέματα με τα οποία ασχοληθήκαμε εφαρμόζοντας διεπιστημονικές μεθόδους διδασκαλίας, όπως συμμετοχή σε υπαίθριες δραστηριότητες και παιχνίδια, επισκέψεις σε εκθέσεις εναλλακτικών μορφών ενέργειας και παρακολούθηση περιβαλλοντικών πειραμάτων.

Επιστρέψαμε με αξέχαστες εμπειρίες, πολύτιμες γνώσεις και την απόφαση να συνεχίσουμε την συμμετοχή μας στα ευρωπαϊκά προγράμματα, την επόμενη φορά μαζί με τους μαθητές μας.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.