Πραγματοποιήθηκε χθες στο Ζάππειο Μέγαρο η απονομή βραβείων Ποιότητας του περιοδικού «Γαστρονόμου». Μια εκδήλωση που λαμβάνει χώρα για ένατη συνεχόμενη φορά. Στη γιορτή αυτή πρωταγωνιστές είναι, οι άνθρωποι του µόχθου και της δηµιουργίας.

Το «παρών» έδωσε και η Τήνος με το τιμώμενο Tinos Food Paths. Αυτό το εγχείρημα που ξεκίνησε με μια ομάδα ανθρώπων από το Σύλλογο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος και έχει φτάσει όλο το νησί να είναι μια ομάδα και να λαμβάνει μέρος σε αυτό.Βραβείο λοιπόν για την βήμα-βήμα παρουσία του Tinos Food Paths που έφερε την γαστρονομία της Τήνου ένα σκαλοπάτι πιο πάνω. Που κατάφερε μέσα από τον εθελοντισμό και την συνεχόμενη αναβάθμιση του να γίνει πόλος έλξης για τους δημοσιογράφους.

Δεν είναι ο Αντώνης, ο Γιώργος, ο Τάκης και πάει λέγοντας, είναι όλη η Τήνος. Το Food Paths έχει γίνει η «γαστρονομική» ιδέα των Τηνιακών όπου κάθε χρόνο - κάθε καλοκαίρι την εξελίσσουν σε κάτι το διαφορετικό. Δεύτερο λοιπόν βραβείο (πρώτο στα Tourism Awards) μέσα σε ένα χρόνο για το T.F.P και το θαύμα συνεχίζεται ...Κερνάμε Τήνο!!

Μερικές χιλιάδες χρόνια μετράει η αμπελοκαλλιέργεια στην Τήνο. Βότρυες αμπέλου απεικονίζεται στα νομίσματα της, μαζί με το κερασφόρο Άμμωνα Δία ή τον Ποσειδώνα. Σήμερα, το σταφύλι είναι ένα από τα σημαντικότερα εξαγώγιμα προϊόντα του νησιού.
Σεπτέμβρης, εποχή των σταφυλιών, του τρύγου, και οι Τηνιακοί γέμισαν τα κοφίνια τους με τοπικές ποικιλίες, επιτραπέζιες και οινοποιήσιμες: Κουμαριανά, Ροζακιά, Ποταμίσια.

Μα τα προσφέρουν σκέτα, αλλά και σε απλούς μεζέδες συνδυασμένα με άλλα τηνιακά προϊόντα: με ντοματίνια και παλαιωμένη γραβιέρα, με ρόκα και πετιμέζι, στεγνό γλυκό σταφύλι με κοπανιστή σε μικρά προζυμένια ψωμιά.

Μας κερνούν επίσης τα εκλεκτά τοπικά κρασία, των οποίων η φήμη έχει περάσει τα σύνορα της χώρας. 


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.