Πρόγραμμα Εορτασμού Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940

1. Τριήμερος γενικός σημαιοστολισμός των Δημοσίων και Δημοτικών Καταστημάτων καθώς και των Καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Τραπεζών, οικιών και πλοίων που βρίσκονται στο λιμάνι από την 8η πρωινή ώρα της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.

2. Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων και των Καταστημάτων των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

ΠΕΜΠΤΗ - 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟΥ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

 18:00 - Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Καλλονής
 18:20 - Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων.

Θα παραστεί ο Έπαρχος Τήνου κ. Ιωάννης Γιαγιάς.

Τη Δημοτική Αρχή θα εκπροσωπήσουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Άνδροβικ Λουκρητία, κ. Κορνάρος Ευάγγελος (Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου–Άνδρου), κ. Ξενόπουλος Αντώνιος, κ. Αμοιραλής Φραγκίσκος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλλονής κ. Κουκουλάς Πέτρος και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Καλλονής.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΑΠΗΣ

 18:00 - Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αγαπητού Αγάπης
 18:20 - Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων.

Τη Δημοτική Αρχή θα εκπροσωπήσει ο Αντιδήμαρχος κ. Απέργης Ιάκωβος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ζαλώνης Ιωάννης, και η εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Αγάπης κ. Δελατόλα Μαρία.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΩΜΗΣ

 18:30 - Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Κώμης
 18:50 - Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων.
Θα παραστεί ο Έπαρχος Τήνου κ. Ιωάννης Γιαγιάς.

Τη Δημοτική Αρχή θα εκπροσωπήσουν o Αντιδήμαρχος κ. Οριάνος Φίλιππος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Αλοιμόνου Ευγενία, κ. Ξενόπουλος Αντώνιος, κ. Αμοιραλής Φραγκίσκος, κ. Βιδάλη Ειρήνη, η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Κώμης κ. Δενεκαρία Μαρία και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Κώμης.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝΟΥ

 9:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. - Κλειστή Εορταστική εκδήλωση των μαθητών στο 1ο Νηπιαγωγείο Τήνου στο κτίριο όπου στεγάζονται.
 9:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. - Κλειστή Εορταστική εκδήλωση των μαθητών στο 2ο Νηπιαγωγείο Τήνου στο κτίριο όπου στεγάζονται.
 9:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. - Κλειστή Εορταστική εκδήλωση των μαθητών στο 3ο Νηπιαγωγείο Τήνου στο κτίριο όπου στεγάζονται.
 9:00 π.μ. - Εορταστική εκδήλωση των μαθητών του Γυμνάσιου Τήνου στο Πνευματικό Κέντρο του Π.Ι.Ι.Ε.Τ.

Θα παραστεί ο Έπαρχος Τήνου κ. Ιωάννης Γιαγιάς.
Τη Δημοτική Αρχή θα εκπροσωπήσει η Αντιδήμαρχος κ. Δεληγιάννη Αναστασία, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ψάρρος Κωνσταντίνος (Πρόεδρος του Δημοτικού Νομικού Προσώπου Δήμου Τήνου), κ. Κροντηράς Παναγιώτης, κ. Γκύζης Νικόλαος και κ. Βιδάλη Ειρήνη.

 10:00 π.μ. - Εορταστική εκδήλωση των μαθητών στο Γενικό Λύκειο - ΕΠΑΛ Τήνου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του κτιρίου όπου στεγάζονται.

Θα παραστεί ο Έπαρχος Τήνου κ. Ιωάννης Γιαγιάς.

Τη Δημοτική Αρχή θα εκπροσωπήσει η Αντιδήμαρχος κ. Δεληγιάννη Αναστασία, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Άνδροβικ Λουκρητία, κ. Κροντηράς Παναγιώτης, κ. Ζαλώνης Ιωάννης, κ. Βιδάλη Ειρήνη και το μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Τήνου κ. Λούβαρης Νικόλαος.

 10:30 π.μ. - Κλειστή ενδοσχολική εορταστική εκδήλωση των μαθητών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου
 10:30 π.μ. - Εορταστική εκδήλωση των μαθητών στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Τήνου στο κτίριο που στεγάζονται.

Τη Δημοτική Αρχή θα εκπροσωπήσουν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κορνάρος Ευάγγελος (Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου–Άνδρου), κ. Αμοιραλής Φραγκίσκος και ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Τήνου κ. Μαρκουίζος Ιωάννης.

 10:45 π.μ. - Εορταστική εκδήλωση των μαθητών στο 2o Δημοτικό Σχολείο Τήνου στο κτίριο που στεγάζονται με τίτλο ``Από τον Μεγάλο Περίπατο του Πέτρου ... στη Μεγάλη Περιπέτεια της Πατρίδας μας``.

Τη Δημοτική Αρχή θα εκπροσωπήσει ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ψάρρος Κωνσταντίνος (Πρόεδρος του Δημοτικού Νομικού Προσώπου Δήμου Τήνου), και το Μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Τήνου κ. Δεσύσπρης Ιουλιανός.
 12:30 μ.μ. - Συγκέντρωση μαθητών έξω από το Γυμνάσιο Τήνου
 12:40 μ.μ. - Με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής οι μαθητές των σχολείων μεταβαίνουν στο Μνημείο Βαλκανικών πολέμων (Πασακρωτήρι), όπου θα ακολουθήσουν:

1. Επιμνημόσυνη Δέηση
2. Κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές των σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης πόλεως Τήνου.
3. Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των Πεσόντων
4. Εθνικός Ύμνος
 18:00 - Τέλεση Πανηγυρικού Εσπερινού εις τον Πανίερον Ναόν της Ευαγγελιστρίας Τήνου.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΡΟΥ

 10:00 π.μ. - Δοξολογία στον Ιερό .Ν. Αγίων Αποστόλων Τριαντάρου.
 10:20 π.μ. - Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων.
Τη Δημοτική Αρχή θα εκπροσωπήσουν ο Αντιδήμαρχος κ. Βιδάλης Κωνσταντίνος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Τζες Γεώργιος, κ. Λούβαρης Εμμανουήλ, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Τριαντάρου κ. Λούβαρης Δημήτριος και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας. Τριαντάρου.

ΟΙΚΙΣΜΟΙ ΜΟΥΝΤΑΔΟΥ – ΚΑΡΥΑΣ

 10:30 π.μ. - Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Καρυάς
 10:50 π.μ. - Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στα Μνημεία Ηρώων Πεσόντων Καρυάς και Μουντάδου.

Θα παραστεί ο Έπαρχος Τήνου κ. Γιαγιάς Ιωάννης.

Τη Δημοτική Αρχή θα εκπροσωπήσει, ο Αντιδήμαρχος κ. Βιδάλης Κωνσταντίνος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τζες Γεώργιος, κ. Λούβαρης Εμμανουήλ και το Μέλος της Δημοτικής Κοινότητας Τήνου κ. Πρωτόπαπας Μιλτιάδης.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΥΟ ΧΩΡΙΩΝ

 17:00 - Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Δύο Χωρίων
 17:40 - Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων.

Θα παραστεί ο Έπαρχος Τήνου κ. Γιαγιάς Ιωάννης

Τη Δημοτική Αρχή θα εκπροσωπήσουν η Αντιδήμαρχος κ. Δεληγιάννη Αναστασία, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Τζες Γεώργιος, κ. Λούβαρης Εμμανουήλ, και ο Εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Δυο Χωριών κ. Ρήγος Πέτρος.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟΥ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΡΔΙΑΝΗΣ

 10:00 π.μ. - Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καρδιανής
 10:15 π.μ. - Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων.

Τη Δημοτική Αρχή θα εκπροσωπήσει ο Αντιδήμαρχος κ. Οριάνος Φίλιππος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σώχος Εμμανουήλ, ο Εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Καρδιανής κ. Πανώριος Νικόλαος και το Μέλος της Τοπικής Κοινότητας Πανόρμου κ. Καγιώργης Φραγκίσκος.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΜΠΟΥ

 8:30 π.μ.- 11:00 π.μ. - Κλειστή εορταστική εκδήλωση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Εξωμβούργου (Λουτρά) ως επίσκεψη στο Γηροκομείο Τήνου και συνέντευξη από τους μαθητές στους ηλικιωμένους για το 1940.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΕΝΗΣ

 Πρωινή ώρα - Κλειστή Εορταστική εκδήλωση των μαθητών του Νηπιαγωγείου Στενής στο κτίριο όπου στεγάζονται.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΟΝΗΣ

 Πρωινή ώρα - Κλειστή εορταστική εκδήλωση των μαθητών του Νηπιαγωγείου Καλλονής ως επίσκεψη των μαθητών στο Γηροκομείο Τήνου.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΜΠΟΥ

 18:00 - Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Κάμπου
 18:20 - Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων.

Θα παραστεί ο Έπαρχος Τήνου κ. Ιωάννης Γιαγιάς.

Τη Δημοτική Αρχή θα εκπροσωπήσει ο Αντιδήμαρχος κ. Απέργης Ιάκωβος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Κροντηράς Παναγιώτης, κ. Βιδάλη Ειρήνη και ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Κάμπου κ. Δελατόλας Νικόλαος.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΝΟΡΜΟΥ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΝΟΡΜΟΥ

 10:00 π.μ. - Εορταστική εκδήλωση των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Πύργου και του Νηπιαγωγείου Πύργου στο κτίριο όπου στεγάζονται.

Τη Δημοτική Αρχή θα εκπροσωπήσει ο Αντιδήμαρχος κ. Οριάνος Φίλιππος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σώχος Εμμανουήλ, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πανόρμου κ. Πρίντεζης Σωτήριος και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας.

ΣΑΒΒΑΤΟ - 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝΟΥ


 7:30 π.μ. - Γενική κωδωνοκρουσία των Ιερών Ναών της πόλεως και των χωρίων.
 7:30 π.μ. - Τέλεση Όρθρου και Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας εις τον Πανίερον Ναόν της Ευαγγελιστρίας Τήνου κι εν συνεχεία ώρα 10:30 π.μ. Πανηγυρικής Δοξολογία.
 8:00 π.μ. - Έπαρση Σημαίας στην πλατεία Παντανάσσης.
Παιάνιση της Φιλαρμονικής του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου στις οδούς της πόλεως
 10:15 π.μ. - Συγκέντρωση μαθητών στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου. Εκφώνηση Πανηγυρικού της ημέρας μετά το τέλος της Δοξολογίας από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Νικολόπουλο Ιερώνυμο Α ́ Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Εν συνεχεία θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μαυσωλείο του εύδρομου «ΕΛΛΗ» από τον Δήμαρχο Τήνου κ. Σίμο Ορφανό, τον Έπαρχο Τήνου κ. Ιωάννη Γιαγιά και τον Λιμενάρχη Τήνου κ. Βασίλειο Αποστολόπουλο.
 11:30 π.μ. - Οι μαθητές των σχολείων θα μεταβούν εν πομπή στο Μνημείο Ελευθερίας, προηγούμενης της Φιλαρμονικής του Π.Ι.Ι.Ε. Τήνου, όπου θα λάβει χώρα :

1. Επιμνημόσυνη Δέηση

2. Κατάθεση στεφάνων από τους: α) Δήμαρχο Τήνου, κ. Σίμο Ορφανό β) Έπαρχο Τήνου, κ. Ιωάννη Γιαγιά γ) Αντιπρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ κ. Ράλλη Πέτρο δ) Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου κ. Νάκο Χρήστο ε) Λιμενάρχη Τήνου κ. Αποστολόπουλο Βασίλειο στ) Προϊστάμενο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Τήνου κ. Νικόλαο Στρατή.
3. Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των Πεσόντων
4. Εθνικός Ύμνος
 12:40 π.μ. - Παρέλαση μαθητών των Σχολείων Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά μήκος της παραλιακής οδού.

Σειρά παρέλασης : 1ο
Δημοτικό Σχολείο, 2ο
Δημοτικό Σχολείο, 3ο
Δημοτικό Σχολείο,

Δημοτικό Σχολείο Εξωμβούργου, Γυμνάσιο, Επαγγελματικό Λύκειο, Γενικό Λύκειο.

Η φιλαρμονική κατά την παρέλαση θα λάβει θέση πάνω στο πεζοδρόμιο, απέναντι από την εξέδρα.

 9:30 π.μ. - Δοξολογία στον Ιερό ναό Αγίου Νικολάου Καθολικών πόλεως Τήνου
 18:30 - Υποστολή της Σημαίας από το Λιμενικό Σώμα του Λιμεναρχείου Τήνου, παράδοσή της στον Αντιδήμαρχο Τήνου κ. Βιδάλη Κωνσταντίνο και στον Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Τήνου κ. Μαρκουίζο Ιωάννη και μεταφορά της στο Δημαρχείο. Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν όλα τα Μέλη της Δημοτικής Κοινότητας Τήνου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΞΩΜΒΟΥΡΓΟΥ
ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΕΝΗΣ

 10:00 π.μ. - Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αντωνίου Στενής
 10:30 π.μ. - Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Στενής
 11:00 π.μ. - Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων.

Τη Δημοτική Αρχή θα εκπροσωπήσει ο Αντιδήμαρχος κ. Οριάνος Φίλιππος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Ψάρρος Κωνσταντίνος, κ. Ξενόπουλος Αντώνιος, κ. Αμοιραλής Φραγκίσκος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Στενής κ. Ζαλώνης Στέφανος και τα Μέλη της Τοπικής Κοινότητας Στενής και ο κ. Γιαννισόπουλος Ζαχαρίας (Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Νομικού Προσώπου Δήμου Τήνου).

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΦΑΛΑΤΑΔΟΥ

 10:15 π.μ. - Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Φαλατάδου
 10:35 π.μ. - Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων.
Τη Δημοτική Αρχή θα εκπροσωπήσει ο Αντιδήμαρχος κ. Βιδάλης Κωνσταντίνος, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Ζαλώνης Ιωάννης, ο Πρόεδρος κ. Κουμαριανός Ιωάννης και τα μέλη της Τοπικής Κοινότητας Φαλατάδου.

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΥΣΤΕΡΝΙΩΝ

 10:00 π.μ. - Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Υστερνίων
 10:15 π.μ. - Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων Πεσόντων.
Θα παραστεί ο Έπαρχος Τήνου κ. Ιωάννης Γιαγιάς.

Τη Δημοτική Αρχή θα εκπροσωπήσουν ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Σώχος Εμμανουήλ, ο Εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Υστερνίων κ. Μαλακατές Ιάκωβος και το μέλος της Τοπικής Κοινότητας Πανόρμου κ. Καγιώργης Φραγκίσκος.Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.