Σε πρόσφατη ανάρτηση μας, δημοσιεύσαμε την γενική εικόνα της τουριστικής κίνησης της Τήνου το 2017 σε σχέση με τον προηγούμενο καλοκαίρι. Διαβάστε παρακάτω κατά τους μήνες της «φουλ σεζόν» που λέμε πως πήγαν τα πράγματα για το νησί.

ΙΟΥΝΙΟΣ:(ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ +4,77% - ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ -5,35% )

Και τις δύο χρονιές η εορτή του Αγίου Πνεύματος που πάντα είναι ένα καλό τριήμερο για το νησί ήταν μέσα στον Ιούνιο. Μπορούμε να το υπολογίσουμε ως θετικό ότι το 2017 ήταν το τριήμερο αυτό στο πρώτο Σαββατοκύριακο του μήνα ενώ το 2016 στις 18/6/2016-20/6/2016.
Και το υπολογίζουμε ως θετικό διότι δεν έχουν κλείσει ακόμα τα σχολεία οπότε δεν είναι χαμένο κανένα Σαββατοκύριακο του μήνα.

Επίσης το Tinosrunning πάντα γίνεται μέσα στον μήνα αυτό αλλά για να μπορέσουμε να καταλάβουμε την “συμμετοχή” του στην κίνηση θα έπρεπε να έχουμε συγκεκριμένα στοιχεία για τις αντίστοιχες περιόδους. Βέβαια δεν μπορούμε να πούμε ότι η αύξηση ήταν και ιδιαίτερα σημαντική αφού στις ΑΠΟΒΙΒΑΣΕΙΣ είχαμε +4,77% (2466 άτομα).

ΙΟΥΛΙΟΣ : (ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ +19,96% - ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ +23,88%)
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ: (ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ +24,45% - ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ +23,57%)
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ: (ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ +46,17% - ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ +40,51%)

Για τους τρεις αυτούς μήνες δεδομένου ότι έχουμε πιο αναλυτικά στοιχεία από το Λιμεναρχείο, θα κάνουμε ιδιαίτερη ανάλυση (όσο μπορούμε) .


Παρατηρούμε ότι η αύξηση κατά το τρίμηνο της full season έφτασε κατά μέσο όρο +29% ποσοστό καθόλου ευκαταφρόνητο για τις εποχές που ζούμε ως χώρα. Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό το ποσοστό αφορά τις συνολικές αφίξοαναχωρήσεις από όλους τους λιμένες σύνδεσης.

Όπως και στην αρχή αναφέραμε για τους μήνες αυτούς έχουμε αναλυτικότερα στοιχειά για κάθε λιμάνι. Έτσι θα παρουσιάσουμε πίνακες που αφορούν τους λιμένες της Ραφήνας και του Πειραιά όπου όπως καταλαβούμε όλοι ο κύριος όγλος των επισκεπτών ξεκινάει από εκεί.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.