Στο Πέραμα μεθόρμισε το τελευταίο απόκτημα του μεγαλύτερου στόλου των Ταχυπλόων SEAJETS, Ε/Γ-Ο/Γ Ταχύπλοο «ANDROS JET», από το Νέο Μώλο Δραπετσώνας που βρισκόταν δεμένο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Το πλοίο έδεσε μπροστά από το Ε/Γ-Ο/Γ Ταχύπλοο της SEAJETS, «Blue Power».

Στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος θα πραγματοποιηθούν επισκευές και συντήρηση με στόχο να είναι «ετοιμοπόλεμο» τη νέα θερινή περίοδο.

Ναυπηγήθηκε στην Αυστραλία από την AUSTAL. Έχει μήκος 59,9 m, πλάτος 17,5 m και βύθισμα 3,25 m.

Μπορεί να μεταφέρει 450 επιβάτες και 94 Ι.Χ. οχήματα.

Φοράει 2 κύριες μηχανές MTU  20V 1163 TB73L, που του χαρίζουν ανώτατη ταχύτητα 35 κόμβων.

Το όνομα του εξαιρετικού Ε/Γ-Ο/Γ Ταχύπλοου, ίσως προδίδει τα σχέδια της εταιρείας για τη γραμμή στην οποία πρόκειται να δρομολογηθεί την επόμενη τουριστική περίοδο, απόρροια της πολύ μεγάλης κίνησης που δημιούργησαν τα μεγάλα ταχύπλοα της SEAJETS στις γραμμές της Ραφήνας το καλοκαίρι που πέρασε, με τα νούμερα να είναι υπερβολικά υψηλά, κυρίως λόγω της οικονομικής πολιτικής της εταιρείας.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως οι ανταγωνίστριες εταιρείες στη Ραφήνα ήδη κάνουν κινήσεις και πλάνα, για το πως θα καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τη SEAJETS, η οποία εμπλουτίζει συνεχώς τον ήδη ευρύ στόλο της με νέα μεγάλα ταχύπλοα.

Όλα δείχνουν ότι ετοιμάζεται για τη νέα χρονιά να δώσει ξανά μάχη στις γραμμές της Ραφήνας, καθώς φέτος βγήκε «πρωταθλήτρια», ενώ έχει ήδη εξαγγείλει πως θα υπάρχει και Ε/Γ-Ο/Γ Ταχύπλοο που θα πραγματοποιεί μόνο τοπικά για την Άνδρο.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.