Την ένταξη του Δήμου Τήνου στο Δίκτυο «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο του νησιού κατά τη πρόσφατη συνεδρίαση του. Στην εισήγηση της η Αρμοδία Αντιδήμαρχος κα Αναστασία Δεληγιάννη ανέφερε τα ακόλουθα:

«Σε μια χώρα με έντονο ιστορικό και πολιτιστικό στοιχείο και κύριο παράγοντα οικονομικής ανάπτυξης τον τουρισμό, πρέπει να πραγματοποιηθούν συντονισμένες προσπάθειες ενίσχυσης και προώθησης στο εξωτερικό των ανωτέρω. Στο πλαίσια αυτο, πρόκειται να συσταθεί Δίκτυο Πόλεων για την ανάπτυξη πολυεπίπεδης συνεργασίας σε επίπεδο αυτοδιοίκησης για θέματα ιστορίας, πολιτισμού και αθλητισμού μέσω της αναβίωσης του αρχαίου θεσμού της Αμφικτυονίας, με την επωνυμία «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» και με διακριτικό τίτλο «Αμφικτυονία». Η «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων» θα είναι Αστική Εταιρεία Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα στο Δήμο Μαραθώνα. Αρχικά θα αριθμεί 160 Δήμους- Μέλη.

Σκοπός του Δικτύου είναι:


Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την συμμετοχή αυτή όρισε τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Εμμανουήλ Σώχου, ως εκπρόσωπο του Δήμου στη Γενική Συνέλευση του Δικτύου με αναπληρώτρια την Αντιδήμαρχο κ. Αναστασία Δεληγιάννη - Άσπρου.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.