Τρία βασικά τμήματα του ΕΠΑΛ Τήνου και ένα του ΕΠΑΛ Άνδρου καταργήθηκαν «με την βούλα», αφήνοντας μετέωρους μαθητές με όρεξη για μάθηση και δουλειά. Σε μια εποχή που όλα γύρω μας καταρρέουν, το μόνο που μένει αναλλοίωτο είναι η επιμονή μας να ξεφύγουμε απο την κρίση και την μιζέρια.
Η μόνη μας ελπίδα είναι τα νέα παιδιά, που θα μπορέσουν να αλλάξουν σελίδα στην ιστορία της Ελλάδας και να ξαναγυρίσουν τον τροχό της ανάπτυξης και της οικονομίας. Ενώ οι κυκλαδίτες μαθητές ήδη αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα στην παιδεία λόγω της νησιωτικότητας, τώρα θα έχουν και λιγότερες επιλογές. Η κυβέρνηση αντί να δίνει κίνητρα και ερεθίσματα στους νέους μας για μόρφωση και διάκριση σε κάθετι,καταφεύγει στην κατάργηση τμημάτων των επαγγελματικών λυκείων δίχως να εξετάζει τις σοβαρές επιπτώσεις που προκύπτουν στους κατοίκους των νησιών.

Η Τήνος, η Άνδρος, τα νησιά μας..«ζουν» δώδεκα μήνες το χρόνο και όχι μόνο την καλοκαιρινή σεζόν.Στηρίζουμε τους μόνιμους κατοίκους, δίνουμε ώθηση στους νέους μας και τους παρέχουμε το δικαίωμα της επιλογής για να καταφέρουμε κάποια στιγμή να ορθοποδήσουμε σαν λαός.

« Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται.»
Βιργινία Μπαϊμπά
Πολιτευτής Κυκλάδων Νέας Δημοκρατίας

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.