Όπως σε όλα τα σχολεία της Χώρας έτσι και σε αυτά του νησιού της Τήνου, η πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου 02/10 είναι αφιερωμένη στην ημέρα Σχολικού Αθλητισμού του σχολικού έτους 2017-2018.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, κάθε σχολική μονάδα καλείται να αποφασίσει για τις δράσεις που θα υλοποιήσει, εντός του σχολικού ωραρίου, οι οποίες υποχρεωτικά θα πρέπει να έχουν συνάφεια με την ανωτέρω ορισμένη θεματική ενότητα.

Ενδεικτικά προτείνονται τα κάτωθι:

Αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες, παιχνίδια, χορό, κ.λπ ανάλογα με την ηλικία των μαθητών/τριών και τις υποδομές του σχολείου, με ενεργή συμμετοχή των μαθητών/τριων, τόσο στην οργάνωση, όσο και στην εφαρμογή, οι οποίες μπορούν να συνδυαστούν παράλληλα με προβολές ταινιών και βίντεο, διαδραστικές συζητήσεις, ανάγνωση κειμένων, άρθρων, καλλιτεχνική – εικαστική – μουσική ενασχόληση (π.χ. δημιουργία αφίσας, πανό, κολάζ κ.α.).

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟ: Παναγιώτης Μπουζαλάκος

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.