Η Τήνος είναι το ιδανικό νησί, για τους λάτρεις της πεζοπορίας. Πανάρχαια μονοπάτια και καλντερίμια περιμένουνε τον επισκέπτη για να τον οδηγήσουν στις κρυφές και αρχέγονες τοποθεσίες του νησιού. Μοναχικές παραλίες, έρημες βουνοπλαγιές, κρυφές χαράδρες και τα μοναδικής ομορφιάς χωριά θα βρεθούν στο δρόμο σας.
Εάν έχετε όρεξη για περιπέτεια και εξερεύνηση δεν θα δυσκολευτείτε πολύ να ανακαλύψετε αυτά τα μονοπάτια.

Όλα τα χωριά είναι ενωμένα με καλντερίμια, ρωτήστε, ιδιαίτερα άνθρωποι κάποιας ηλικίας γνωρίζουνε την αρχή αυτών, και συνήθως είναι πρόθυμοι να σας καθοδηγήσουν. Οι αποστάσεις ανάμεσα στα χωριά δεν είναι πολυ μεγάλες μέσα σε μια μέρα θα μπορέσετε να επισκεφτείτε μερικά από αυτά. Μπορείτε να ξεκινήσετε και διάφορες πεζοπορίες από την χώρα της Τήνου σε συνδυασμό με ταξί η λεωφορείο για την επιστροφή σας.

Φυσικά μπορείτε και να συμμετέχετε σε μια οργανωμένη πεζοπορία με έμπειρο οδηγό, ο οποίος κατά την διάρκεια της πορείας σίγουρα θα σας μεταδώσει τις γνώσεις και τον ενθουσιασμό του για το νησί. 

 Μια λίστα με τις από εμάς προσφερόμενες πεζοπορίες θα βρείτε στην συνέχεια.

1. Από τον Φαλαταδο μέχρι την Λιβάδα «Δρύς και νεροχελώνες»
2. Από το Πόρτο μέσω των Δυο χωριών και τον Φαλατάδο ως την Βωλάξ «Εκεί που οι θεοί παίζανε πετροπόλεμο»
3. Πύργος, Πάνορμος και Υστέρνια «Ένας πλανήτης στη θάλασσα και μαρμαρένια χωριά»
4. Γύρω από τον βράχο του Εξώμπουργου «Κάστρα και περιστεριώνες»
5. Από τον Άγιο Ρωμανό μέσω Κιονίων, Κτικάδου ως τη Χώρα «Tο Βασίλειο του Ποσειδώνα»

www.tinos-island.info

Σχόλια:

1 comments:

  1. Καλά τα λέτε για τα μονοπάτια αλλά ξεχάσατε να πείτε ότι κανένα δεν είναι καθαρό από σπαρτα,φριγανα και χόρτα.πείσεις πριν πολλά χρόνια είχαν μπει κάτι πινακίδες και είχε γίνει αρίθμηση σε 10 από αυτά η οποία διστιχος έχει πάθει πολλές φορές.δεν το λέω μόνο εγώ αλλά και πολλά γκρουπ περίπατιτων που έρχονται στο νησί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.