Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως το νέο της εβδομάδας για το νησί της Τήνου. Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων έργων προκήρυξη τον διαγωνισμό για τη Μελέτη Πλαισίου Έργων Ανάπτυξης Λιμένα Τήνου το γνωστό στους περισσότερους Master Plan. Με αυτό το έργο, γίνεται ο σχεδιασμός έργων ολόκληρης της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα από το Βίντζι μέχρι τα Σπιτάλια και περιλαμβάνει:

(A) Μελέτες συγκοινωνιακών έργων
(B) Μελέτες Η/Μ εγκαταστάσεων και εξοπλισμού
(Γ) Μελέτες Ειδικών Αρχιτεκτονικών και λοιπών τεχνικών έργων
(Δ) Αρχιτεκτονική Μελέτη

Ουσιαστικά όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες παρθεί η τελική έγκριση του "Master Plan" θα μπορούν να γίνουν έργα στο λιμάνι. Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου - Άνδρου κος Ευάγγελος Κορνάρος «Στις μελέτες που θα γίνουν θα περιλαμβάνεται και η εκ νέου μελέτη του προσήνεμου μώλου, του ανολοκλήρωτου έργου, που τόσα προβλήματα μας δημιουργεί». 

Ο κος Κορνάρος αναφέρει επίσης: «Για να είμαστε και λίγο προσγειωμένοι θα πρέπει να πούμε ότι η νομοθεσία που διέπει τους δημόσιους διαγωνισμούς δίνει πολλές δυνατότητες στους συμμετέχοντες για ενστάσεις που μπορεί να μας δημιουργήσουν καθυστερήσεις. Ό,τι και να γίνει όμως έχουμε φτάσει σε ένα πολύ σημαντικό σημείο και μπορώ να πω ότι μπαίνουμε στην τελική ευθεία.

Κλείνω λέγοντας ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στο Δήμαρχο Τήνου Σίμο Ορφανό που μου εμπιστεύτηκε την Προεδρεία του Λιμενικού Ταμείου, στα μέλη του Δ.Σ και φυσικά στις υπαλλήλους της υπηρεσίας που καθημερινά δίνουν πραγματικό αγώνα για να πετύχουμε τα καλύτερα.»

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.