Το δεύτερο (2ο) θέμα της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τήνου αφορούσε την «Έγκριση λύσης σύμβασης της μελέτης με τίτλο "Εκπόνηση μελέτης για την πολεοδόμηση περιοχών επέκτασης εγκεκριμένου σχεδίου Δήμου Τήνου"».

Στην εισήγησή της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Αναστασία Δεληγιάννη ανέφερε τα ακόλουθα «Το 2011 με αιτήσεις τους οι μελετητές του σχεδίου πόλης ζήτησαν αντικατάστασή τους λόγω συνταξιοδότησης. Μετά από έγκριση του Τεχνικού Συμβουλίου Δημοσίων Εργων το θέμα στάλθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου για θετική γνωμοδότηση.

Με την 225/2013 απόφαση του Δ.Σ. εγκρίθηκε η αντικατάσταση των αναδόχων. Ωστόσο δεν ακολούθησε υπογραφή κάποιας τροποποιητικής σύμβασης ή άλλο έγγραφο από τον τότε Δήμαρχο ώστε να ενεργοποιηθεί η αντικατάσταση των μελετητών».

Με μια πρώτη προεκτίμηση της υπηρεσίας το κόστος της νέας μελέτης θα είναι της τάξης των 100.000 ευρώ επομένως θα ακολουθηθεί η διαδικασία του ανοιχτού διαγωνισμού.

Επειδή πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να ξεκινήσει τη διαδικασία επέκτασης του Σχεδίου Πόλης της Τήνου, ζητήθηκε  από το Δ.Σ. να επιβεβαιώσει την αυτοδίκαιη λύση της σύμβασης ώστε να προχωρήσει η υπηρεσία στη σύνταξη φακέλου έργου για την ανάθεσης της νέας μελέτης.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου ψήφισε ομόφωνα επί του θέματος. 

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.