Απάντηση στην επιστολή του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου που δημοσίευσε χθες το Τήνος Today, δίνει η Golden Star Ferries μέσα από το site της Άνδρου το www.enandro.gr Μεταξύ άλλων αναφέρει η σελίδα της Άνδρου κατόπιν επικοινωνίας της με το κο Στεφάνου. 

«Μιλήσαμε με τον Γιώργο Στεφάνου ο οποίος απάντησε πως στόχος τους είναι να διατηρηθεί η σύνδεση με Σύρο όλο τον χειμώνα. Όσο ο καιρός είναι καλός το δρομολόγια τα Σαββατοκύριακα - που υπάρχει πίεση προσκυνητών για Τήνο – θα γίνεται χωρίς την Σύρο. Όμως για να εξυπηρετηθούν οι προσκυνητές της Τήνου σκέφτονται σοβαρά να καθυστερήσουν την βραδινή επιστροφή στη Ραφήνα κατά μια ώρα. Έτσι θα έχουν πάλι χρόνο οι ημερήσιοι επισκέπτες της Παναγίας για προσκύνημα. Με τον τρόπο αυτό εξυπηρετούν και την Σύρο συνδέοντας την απευθείας με Ραφήνα και την Άνδρο συνδέοντας την κατευθείαν με Σύρο».

Μάλιστα να αναφέρουμε πως ο ιδιοκτήτης κάνει τις ακόλουθες προτάσεις μέσω του enandro.gr: 

(α) ΑΝΔΡΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 17:15 & ΣΑΒΒΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 18:30

(β) ΤΗΝΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΦΙΞΗ 12.15 ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ 14:35 - ΟΠΟΤΕ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΗΜΕΡΩΝ ΠΡΟΣΚΗΝΗΤΩΝ 2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ 20 ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙΤΕ ΛΟΓΙΚΟΣ ΧΡΟΝΟΣ, & ΣΑΒΒΑΤΑ+ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΦΙΞΗ 12.15 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 15:45 

(γ) ΣΥΡΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΦΙΞΗ 11:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 15:30 & ΣΑΒΒΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΦΙΞΗ 11:30 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 16:30

(δ) ΜΥΚΟΝΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΑΦΙΞΗ 13:00 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 13:45 & ΣΑΒΒΑΤΑ +ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΑΦΙΞΗ 13:00 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ 15:00

ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ.

Άποψη του είναι πως έτσι κερδίζουν χρόνο και οι Τηνιακοί για τους ημερήσιους προσκυνητές, αλλά και οι Ανδριώτες που επεκτείνουν την παραμονή τους στο νησί τους κατά μια ώρα το απόγευμα.

Να υπενθυμίσουμε ότι το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει:

«H τροποποίηση του κλασικού δρομολογίου Ραφήνα – Άνδρος – Τήνος – Μύκονος, που πραγματοποιήθηκε από τις 9 Οκτωβρίου 2017 έχει σαν αποτέλεσμα να καταστεί η Τήνος ένα απομακρυσμένο και απομονωμένο από την πρωτεύουσα νησί, αφού για να φτάσει κανείς στην Τήνο, χρειάζεται πέντε (5) ολόκληρες ώρες.

Η επιπλέον μία ώρα ταξιδιού δημιουργεί πλείστα προβλήματα.

Συγκεκριμένα:

1. Καθίσταται σχεδόν απαγορευτική η αυθημερόν επίσκεψη των επισκεπτών στο νησί μας, αφού το πλοίο φτάνει στο λιμένα της Τήνου περί τις 12:50 και η αναχώρηση για την επιστροφή του στην πρωτεύουσα είναι σε μία μόνο ώρα.

2. Με την τροποποίηση αυτή γίνεται αδύνατη η εξυπηρέτηση του πολίτη από τις Δημόσιες Υ-
πηρεσίες, αφού στη μία ώρα που μεσολαβεί από την ώρα που θα έρθει στην Τήνο μέχρι την αναχώρησή του είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατο να διεκπεραιώσει τις υποθέσεις του. Το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο δεν υπάρχει διασύνδεση με τη Σύρο, δεν λύνει το πρόβλημα, αφού όλες οι Δημόσιες υπηρεσίες είναι κλειστές.

3. Όσοι έχουν κατοικίες στην Τήνο, δεν μπορούν να έρθουν να τις δουν και να επιστρέψουν
αυθημερόν.

4. Ο προσκυνητής μετατρέπεται πλέον σε δρομέα ταχύτητας. Μέσα σε λιγότερο από μία ώρα θα πρέπει να μεταβεί στο Ιερό Ναό της Μεγαλόχαρης και να γυρίσει στο λιμάνι, για να πάρει το πλοίο της επιστροφής.

5. Φυσικά ούτε λόγος ο επισκέπτης να μπορέσει να δει ή να επισκεφτεί οτιδήποτε άλλο, είτε
αυτό είναι η τηνιακή αγορά, είτε ένα μουσείο κλπ.

6. Επίσης η διασύνδεση με την Άνδρο γίνεται σχεδόν τρίωρη, με αποτέλεσμα όλοι όσοι θέλουν να επισκεφτούν το εν λόγω νησί και να επιστρέψουν με το απογευματινό δρομολόγιο, να μην έχουν πλέον τη δυνατότητα αυτή.

Όσο και να επιθυμεί κάποιος να βρει ένα θετικό στοιχείο για την Τήνο στην τροποποίηση αυτή, δεν θα τα καταφέρει, αφού ακόμα και αυτή η περιβόητη σύνδεση της Τήνου με τη Σύρο, κατά τους χειμερινούς μήνες γίνεται καθημερινά με το δρομολόγιο Πειραιάς – Σύρο – Τήνο – Μύκονο και αντίστροφα. Το γεγονός ότι το πλοίο σας αναχωρεί στις 14:00 αντί στις 15:00, δεν προσφέρει τίποτα παραπάνω, αφού ούτως ή άλλως όταν φτάσει στη Σύρο και οι Δημόσιες Υπηρεσίες έχουν κλείσει και δεν υπάρχει πλοίο για την επιστροφή στην Τήνο το βράδυ.

Η τροποποίηση αυτή επέφερε ένα ακόμα χτύπημα στους μόνιμους κατοίκους των νησιών μας, αφού μετά την αύξηση του ταξιδιού προς τη Ραφήνα ήρθε η αύξηση της τιμής των εισιτηρίων και την επαναφορά τους στις προ καλοκαιριού τιμές. Μία αύξηση της τάξεως του 30%, η οποία δημιουργεί απογοήτευση στους κατοίκους της Τήνου, αφού τους καλοκαιρινούς μήνες μπορούσαν να ταξιδέψουν προς και από την Ραφήνα με 20,00€ τώρα αναγκάζονται να πληρώσουν 27,00€ και να κάνουν και μια ώρα περισσότερο.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, σας καλούμε να επανεξετάσετε την εκτέλεση του εν λόγω δρομολογίου και την επαναφορά του στο κλασικό Ραφήνα – Άνδρος – Τήνος – Μύκονος».

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.