Τουλάχιστον 3+1 λόγοι για να βρεθείς στο νησί της Τήνου.

Να περπατήσεις το σοκάκι της Ευαγγελιστρίας και της Μεγαλόχαρης το πρωί ή νωρίς το βραδάκι, να μπλεχτείς στα κάθετα δρομάκια και να χαζέψεις τα τουριστικά και μη μαγαζιά. Να έρθεις στον Βώλακα την ώρα που πέφτει ο ήλιος, βλέποντας τις εναλλαγές των χρωμάτων στα βράχια και να προσπαθείς με το βλέμμα σου να «ρουφήξεις» το σεληνιακό τοπίο που ανοίγεται μπροστά σου.

Για να μπορέσετε όμως να περάσετε ωραία σε ένα νησί όπως είναι η Τήνος, καλό είναι να δοκιμάσετε μερικές συμβουλές μιας και μέσα από αυτές θα ξέρετε τι να κάνετε αν δεν έχετε ξανά πάει. Εδώ να αναφέρουμε ότι αν επιλέξετε να πάτε στο νησί όχι σε high season και ειδικότερα όχι καλοκαίρι τότε να είστε σίγουροι ότι έχετε Internet στο κινητό σας για να μπορείτε να παίζεται παιχνίδια από το smartphone σας, όπως είναι στοίχημα, διαδικτυακο κινο και πολλά άλλα δωρεάν παιχνίδια, μιας και έτσι θα μπορέσετε να περάσει ο χρόνος σας.

Για την περίπτωση της Τήνου η λέξη περιήγηση δεν δίνει το πραγματικό νόημα της προσπάθειας να ανακαλύψει ο επισκέπτης μερικές από τις όψεις του νησιού. Η λέξη περιήγηση φαίνεται ότι ταιριάζει καλύτερα για την περιγραφή μίας περιπλάνησης στο Εθνικό Κήπο της Αθήνας ή τα Λαδάδικα της Θεσσαλονίκης.
Ποια λέξη μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς όταν κάθε τετραγωνικό μέτρο του νησιού μπορεί να προκαλεί διαφορετικά συναισθήματα . Από την αγριάδα του τοπίου, μπορείς να βρεθείς αντιμέτωπος με το δέος που προκαλεί το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου από τα σημεία μπαλκόνια διαδρομών.

Ο πολιτισμός προκαλεί τις περισσότερες φορές άγχος αλλά όταν βρίσκεστε μακριά από δουλειά και ευθύνες σίγουρα είναι ο πιο κατάλληλος δρόμος για την ραθυμία. Από την διαδρομή της Παχιάς Άμμου ακολουθώντας την ένδειξη Αγ. Ιωάννης Πόρτο . Μόλις φθάσατε σε μία από τις ωραιότερες-αλλά όχι πιο μοναχικές παραλίες του νησιού. Ακολουθήστε την παραθαλάσσια διαδρομή για να βρεθείτε σε μία παραλία 1 χιλιομέτρου περίπου με τουριστικές υποδομές που καταλήγει στο ακρωτήρι του Αγ. Σώστη που δεσπόζει το ομώνυμο ξωκλήσι.
Τα ονόματα των παραλιών που θα συναντήσετε καθώς έρχεστε από τον Άγιο Σώστη, Αγ. Κυριακή , Σκυλανταρι και Αγ. Σωστης…

Ποια άραγε είναι η κατάλληλα λέξη για τον Νικόλαο Γύζη; Η υπερβατικότητα του έργου του . Στον επαρχιακό δρόμο προς τη Κώμη ακολουθήστε τη κατεύθυνση προς Σκλαβοχωριό. Είναι το χωριό που γεννήθηκε ο μεγάλος έλληνας ζωγράφος . Χωρίς μόνιμους κατοίκους πλέον είναι ένα μουσείο με κυρίαρχα χαρακτηριστικά την εκκλησία της Αγίας Τριάδας, την Αγία Ελεούσα στο νεκροταφείο του χωριού με τον πρόναο της, το κοινόχρηστο πλυσταριό του χωριού αλλά και το ερειπωμένο Κάτω Σκαβοχωριό. Λίγο πριν φθάσετε στο χωριό συναντάτε τα ερείπια του εγκαταλελειμμένου χωριού Μοναστήρια.


Αυτά και άλλα πολλά μπορεί να είναι τα ερεθίσματα που μπορείτε να πάρε ερχόμενοι στην Τήνο. Αξίζει να την επισκεφτείτε μην το σκέφτεστε. 

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.