Δημοκρατία, δημοτικές εκλογές, Δήμαρχος, Δημοτικό Συμβούλιο, μέλη, σύμβουλοι, συνεδρίαση, αίθουσα συνεδριάσεων, θέματα ημερήσιας διάταξης , "Καλλικράτης", διοίκηση, αντιπολίτευση, εισήγηση, εισηγητές, αγορητές, αρμοδιότητες, τοπικά ζητήματα, επίλυση προβλημάτων, απόφαση, πλειοψηφία, μειοψηφία,επιχειρήματα, πρακτικά........ χίλιες δυο απορίες...

Τις απορίες των μαθητών της Στ' τάξης "έλυσε" ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Σιώτος, ο οποίος με χαρά υποδέχτηκε εκπαιδευτικούς και μαθητές στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου Τήνου.Σε απλή , κατανοητή γλώσσα, δίδαξε, διευκρίνισε, ενημέρωσε, διασαφήνισε, εξήγησε, απάντησε στις ερωτήσεις των παιδιών που αφορούσαν το μάθημα της Κοινωνικής Πολιτικής Αγωγής με θέμα :"Η Οργάνωση των Δήμων" και πέρασε μηνύματα.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου , σε όποιον συνδυασμό και αν ανήκουν , εργάζονται για το καλό του Τόπου και υπάρχει αλληλοσεβασμός. 

Ακούμε προσεκτικά τους συνομιλητές μας - είναι αγένεια να τους διακόψουμε, ακόμα και αν η γνώμη μας είναι τελείως διαφορετική 

Υποστηρίζουμε τη γνώμη μας , μιλάμε με επιχειρήματα

Τα βιβλία είναι η ασπίδα μας

Κλείνοντας ευχήθηκε στις θέσεις που κάθονται σήμερα ως μαθητές να καθίσουν αργότερα ως ενεργοί πολίτες, ως μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σας ευχαριστούμε!

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: www.3dim-tinou.kyk.sch.gr/
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦ: www.dimostinou.eu

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.