Πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Επαγγελματιών Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος Τήνου, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού. Αρχικά να αναφέρουμε ότι η προσέλευση των επαγγελματιών δεν κρίθηκε ικανοποιητική από τα μέλη του Συλλόγου.

Στην έναρξη της συνεδριάσεως έγινε ο οικονομικός απολογισμός και τα πεπραγμένα που έγιναν το τελευταίο διάστημα από τον Σύλλογο (Food Paths, βραβεία από γαστρονόμο και Tourism Award και άλλα). Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στον τομέα της επικοινωνίας και στους τρόπους που τα μέλη του Συλλόγου θα ενημερώνονται για τυχών συνεδριάσεις. 

Για το Tinos Food Paths δεν ειπώθηκαν πάρα πολλά μόνο ότι έχει αποφασιστεί και φέτος να γίνει την δεύτερη εβδομάδα του Μαΐου με επικρατέστερη ημερομηνία έναρξης τις 7/5. Ανακοινώθηκε από τους ομιλητές ότι από το Tinos Food Paths 2017 ξεκίνησε η καταγραφή πλάνων για να δημιουργηθεί μια ταινία - ντοκιμαντέρ για την πορεία του όλου εγχειρήματος, κάτι που θα λειτουργήσει και ως παρακαταθήκη για το μέλλον αλλά και ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια του νησιού. 

Για ακόμα μια φορά σε αυτό που δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση ήταν ο εθελοντισμός κάτι που ειπώθηκε πολλές φορές και στη σημερινή συνεδρίαση. Πρέπει να γίνει απόλυτα κατανοητό από όλους πως μόνο με συνέργειες μπορεί το Tinos Food Paths να συνεχίζει να είναι ένας προπομπός της γαστρονομίας του νησιού.Από εκεί και πέρα μεγάλη έκταση δόθηκε στους τρόπους όπου ο Σύλλογος πρέπει να βοηθάει την Κοινωνική Κουζίνα. Όλοι οι επαγγελματίες ήταν σύμφωνοι ώστε να βρεθεί ένα τρόπος για να προσφέρουν και εκείνοι ένα "λιθαράκι" σε αυτό το σοβαρό έργο που επιτελεί η κα Κατερίνα με τους εθελοντές της.

Στην συζήτηση δεν μπορούσαν να λείπουν τα διάφορα παράπονα - προβληματισμοί των επαγγελματιών προς τους φορείς του νησιού. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πως συζητήθηκε το συγκοινωνιακό πρόβλημα, οι χώροι στάθμευσης που υπάρχουν αλλά δεν λειτουργούν (βλ. έναντι Κ.Υ).  

Συζητήθηκαν θέματα όπως: Η σύμβαση εργασίας μεταξύ εργοδοτών και υπαλλήλων και αποφασίστηκε να γίνει συνάντηση και συζήτηση με εργατολόγο για επίλυση προβλημάτων. Μια συνάντηση που θα λάβει χώρα τόσο στην Αθήνα όσο και στην Τήνο. Σχετικά με την ΑΕΠΙ, ΓΕΑ κλπ φορείς όπου αποφασίστηκε να γίνουν οι ανάλογες συναντήσεις για μειωμένα τιμολόγια. Τα προβλήματα που έχουν προκύψει με τις κριτικές στα διάφορα μέσα όπως TripAdvisor, Google, Facebook καθώς και οι εκπτώσεις που θα ισχύουν με την έκδοση κάρτα μέλους σε ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες. 

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.