Το Τήνος Today συνάντησε την κα Αναστασία Δεληγιάννη, Αντιδήμαρχο τουρισμού στο Δήμο Τήνου για μια συνέντευξη πάνω σε ερωτήματα για τον τομέα δράσεις της. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια ερώτηση που θέσαμε λαμβάνοντας και την ανάλογη απάντηση.

Διαβάστε όλοι την συνέντευξη αύριο το πρωί στο www.tinostoday.gr

Eρώτηση: Ποιο θα λέγαμε ότι ήταν το πρόσημο από την τουριστική σαιζόν που μας πέρασε; Και ποιες προβλέψεις έχουμε για την επόμενη;

Απάντηση: Η αλήθεια είναι ότι πήγε καλά και αν σκεφτεί κανείς ότι διανύουμε μια εποχή κρίσης, θα λέγαμε ότι πήγε καλύτερα από τις προβλέψεις μας. Για μένα το σημαντικό είναι ότι έχει αλλάξει ο κόσμος που επισκέπτεται το νησί μιας και απαρτίζεται πλέον, στη πλειοψηφία του, από νεαρά άτομα, ψαγμένα που θέλουν το ιδιαίτερο, θέλουν το μοναδικό, δεν θα τους πειράζει αν φυσά, αν θα περιμένουν για να εξυπηρετηθούν, αν θα πρέπει να κλείσουν τραπέζι γιατί δεν είναι αυτονόητο ότι θα βρουν, αν πάλι δεν βρουν επίσης δε θα τους πειράξει να πάνε σε ένα διπλανό χωριό ή στη Χώρα.

Είναι αυτή η γενιά που έμαθε να έχει ευγένεια ψυχής, να λέει ευχαριστώ και παρακαλώ, να μπορεί να συνεννοηθεί με ένα αλλοδαπό και να τον διευκολύνει στο τι ζητά και να μοιραστεί μαζί του ταξιδιωτικές εμπειρίες. Ίσως σε κάποιους φανεί περίεργο, αλλά για μένα μετρά ιδιαίτερα αυτή η μετάλλαξη του ταξιδιωτικού μας κοινού.

ΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ
Για την επόμενη χρονιά οι προβλέψεις είναι θετικές. Ήδη υπάρχουν κρατήσεις και για μεγάλες περιόδους και βέβαια θα πρέπει να πω ότι για πολλές επιχειρήσεις διαμονής το καλοκαίρι συνεχίζεται. Εδώ βέβαια γίνεται ακόμη πιο έντονο το θέμα των υποδομών με τις οποίες θα πρέπει να ασχοληθούμε το χειμώνα. Εκείνο που πρέπει να καταλάβουν οι πατριώτες μου είναι ότι έχουν αλλάξει τα μεγέθη του κόσμου που φιλοξενείται στο νησί και του νερού που καταναλώνει και των σκουπιδιών που δημιουργεί.

Πάντα πίστευα ότι το να γνωρίζεις καινούργιους τόπους σου ανοίγει τους ορίζοντες και σε κάνει να φεύγεις από το μικρόκοσμο που ζεις και να αντιμετωπίζεις με άλλο μάτι τα όποια προβλήματα. Επειδή λοιπόν ταξιδεύω συχνά, βλέπω ότι, τουλάχιστον όλα τα νησιά έχουν θέματα με τα απορρίμματα, τα οποία σε άλλα είναι εντονότερα από μας και σε άλλα λιγότερο έντονα.

Όσο και να μας κάνει εντύπωση, όλοι όσοι «απαιτούν» ένα σκουπιδιάρικο έξω από την πόρτα τους, θα δουν ότι αυτό είναι ανέφικτο, γιατί αν ήταν εφικτό θα το κάναμε για να έχουμε την καλύτερη εικόνα του νησιού μας που είναι και το επιδιωκόμενο. Επομένως συνείδηση καλού δημότη και προσπάθεια από όλους με κοινό στόχο την πολυεπίπεδη βελτίωση υπηρεσιών.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.