Αγαπητοί συμπατριώτες πέρασαν τρία χρόνια, από την ψήφιση των ( ν )τροπολογιών του Ν4301/2014, που αφορούν το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. και που μία εξ αυτών απάλειφε την εξαίρεση του Ιερού Ιδρύματος, από τον Καταστατικό χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος δίνοντας τη δυνατότητα στην Ιερά Σύνοδο, μετατροπής του σε Εκκλησιαστικό Ίδρυμα και την ουσιαστική διοίκησή του από το Μητροπολιτικό Συμβούλιο, καθιστώντας τη Δ.Ε., απλό κομπάρσο και παρατηρητή, γεγονός που είναι αντίθετο στην εντολή των διαθετών- κτητόρων, για διοίκηση του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., από ευσεβείς Τήνιους λαϊκούς, χωρίς την ανάμειξη του ιερού κλήρου.

Ο Τηνιακός λαός αντέδρασε στο σύνολό του και με κύριο εκφραστή το Δημοτικό Συμβούλιο Τήνου προέβη σε διαμαρτυρίες, αποφάσεις και ψηφίσματα ομόφωνα, συντάχθηκε τροπολογία Νόμου που υπογράφηκε από όλους τους Κυκλαδίτες Βουλευτές, αλλά και από Βουλευτές όλου του δημοκρατικού τόξου της Βουλής των Ελλήνων, που αναιρούσε τις ( ν )τροπολογίες του Ν4301/2014 και εξέφραζε το σύνολο των Τηνιακών, ενώ, παράλληλα προσέφυγε στο ΣτΕ αιτούμενος την ακύρωση των αρχαιρεσιών ανάδειξης Δ.Ε. του Π.Ι.Ι.Ε.Τ., τον Δεκέμβριο 2014. Δυστυχώς, όλες οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες, τόσο στο ΣτΕ, όσο και στη Βουλή. Μεγάλο βέβαια κέρδος υπήρξε για το Δήμο Τήνου και το νησί μας, η αναγνώριση από το ΣτΕ του δικαιώματος του Δήμου Τήνου να έχει λόγο στη λειτουργία και διαχείριση των θεμάτων του Π.Ι.Ι.Ε.Τ.
Θεωρώ υποχρέωσή μου, επειδή το κομμάτι που αφορούσε τη Βουλή των Ελλήνων το επιμελήθηκα συστηματικά όλα αυτά τα χρόνια, για λογαριασμό του Δήμου μας, με την πολύτιμη βοήθεια μελών της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα ( φωτό, Οκτώβριος 2014 ) και του Δημάρχου Τήνου Σίμου Ορφανού, να σας γνωρίσω, ότι έγιναν συναντήσεις με όλες τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες του δημοκρατικού τόξου και τις Γραμματείες τους, όλοι τους συμπαρατάσσονταν και υποστήριζαν το αίτημα του Τηνιακού λαού και ζητούσαν από την Κυβέρνηση την κατάθεση της τροπολογίας, που θα αποκαθιστούσε τα πράγματα στο Π.Ι.Ι.Ε.Τ., στην προτέρα κατάσταση. Έτσι το βάρος έπεσε στους Κυκλαδίτες κυβερνητικούς Βουλευτές, κ.κ. Συρμαλένιο, Συρίγο και Μανιό οι οποίοι συμφωνούσαν με την τροπολογία, αλλά δεν μπόρεσαν να επιβάλλουν την ψήφισή της, παρ ότι έγιναν συναντήσεις των Βουλευτών και της Τηνιακής αντιπροσωπείας και με τους τρεις διατελέσαντες Υπουργούς Παιδείας, Μπαλτά, Φίλη και Γαβρόγλου. Οι Υπουργοί δήλωναν υποστήριξη και γρήγορη επίλυση του αιτήματός μας! Κάτι, που, βεβαίως, ποτέ δεν έγινε! Οι δε κυβερνητικοί Βουλευτές δήλωναν κατάθεση της τροπολογίας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ανεξάρτητα της θέλησης του Υπουργού! Κάτι, που, βεβαίως, ποτέ δεν έγινε! Δηλαδή, από την αρχή, μέχρι το τέλος, ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ, ΨΕΜΑΤΑ!

Επιτρέψετέ μου, καθώς η 2α Νοεμβρίου είναι κατά κάποιο τρόπο επετειακή του αγώνα του Τηνιακού λαού, εν όψει των αρχαιρεσιών ανάδειξης νέας Δ.Ε. στο Π.Ι.Ι.Ε.Τ., τον προσεχή Δεκέμβριο 2017, να καταθέσω την άποψή μου, έχοντας αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία, από όλα-όσα έγιναν την τριετία 2014-2017. Θεωρώ απαραίτητη την ενότητα του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου, όπως έπραξε, μέχρι της σήμερον, με την υποστήριξη ευσεβών συμπολιτών Τηνίων, που θέλουν να προσφέρουν στο Π.Ι.Ι.Ε.Τ., να υπηρετήσουν την Παναγία μας, θα φέρουν την ανανέωση στη σύνθεση της Δ.Ε. και σε όλα τα επίπεδα δράσης της και με ιερή αποστολή:

Α) Να διαφυλάξουν και υπηρετήσουν τα εντελλόμενα της διαθήκης των κτητόρων.

Β) Να συνεχίσουν τον αγώνα ανατροπής του Ν4301/2014 και υποστήριξης των ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου.

Γ) Να αγωνισθούν για τη χρηστή λειτουργία και διαχείριση των θεμάτων του Π.Ι.Ι.Ε.Τ.

Τήνος, 2 Νοεμβρίου 2017
Με εκτίμηση, Εμμανουήλ Σώχος, Δημοτικός Σύμβουλος

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.