Αναρτήσαμε την πρόσφατη συνέντευξη που μας παραχώρησε η αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Τήνου, κα Αναστασία Δεληγιάννη με κύριο θέμα την ανάπτυξη του νησιού και τα σχέδια που υπάρχουν ώστε το νησί να συνεχίσει να είναι σε ανοδική πορεία. Μεταξύ των άλλων ρωτήσαμε "Μπορεί η Τήνος να έχει μια επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου; Αρχή γενομένης από ένα μήνα (π.χ.) Ιούνιο και δευτερεύοντα κάτι παραπάνω."

Σίγουρα μπορεί και για αυτό κάνουμε δράσεις που αποσκοπούν στην προβολή του εναλλακτικού τουρισμού. Εγώ θα έλεγα ότι το στοίχημα θα είναι να έχουμε ολόχρονα κόσμο. Ένας λόγος είναι το Προσκύνημα που δεν θα πρέπει να έχει να κάνει μόνο με το καλοκαίρι, εκτός και αν κάποιοι το συνδυάζουν με καλοκαιρινές διακοπές, εκείνο όμως που θα πρέπει να προβληθεί είναι ότι στην Τήνο υπάρχει έντονη θρησκευτική κατάνυξη, ιδιαίτερα τους λιγότερους τουριστικούς μήνες, καθώς επίσης στη γιορτή της Εύρεσης της Αγίας Εικόνας, του Ευαγγελισμού και το Πάσχα.

Αν κάποιοι θέλουν να δουν τα χωριά και τα μουσεία μας, επίσης θα πρέπει να σκεφτούν ότι θα τα δουν καλύτερα με λιγότερο κόσμο. Η καταπληκτική γαστρονομία μας και η γευσιγνωσία σίγουρα είναι καλύτερη σε μήνες λιγότερο κορεσμένους. Το άλλο στοιχείο είναι ότι οι πεζοπόροι και οι αναρριχητές δεν πεζοπορούν, ούτε αναρριχούνται τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Άρα προβάλλοντας τέτοιες δράσεις αμέσως επιδιώκεις την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Και σε αυτό το κομμάτι όμως θα πρέπει να βοηθήσουν οι επιχειρηματίες. Γιατί ο κόσμος που θα έρθει θα πρέπει να βρει να κοιμηθεί ζεστά και να φάει καλά, γιατί αν συμβεί αυτό θα ξανάρθει και θα στείλει και το φίλο του και έτσι γίνεται η καλύτερη διαφήμιση.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.