Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6/11/2017 η Συνάντηση Συλλόγων και Φορέων της Τήνου που διοργάνωσε η Αδελφότητα των Εν Αθήναις Τηνίων. Το θέμα που μονοπώλησε το ενδιαφέρον της συνάντησης ήταν η τουριστική προβολή του νησιού και ειδικότερα η ανάπτυξη του περιπατητικού τουρισμού μέσα από τη χαρτογράφηση των μονοπατιών της Τήνου.Παρουσία της αρμόδιας Αντιδημάρχου Τήνου κ. Αναστασίας Δεληγιάννη, που μαζί με τον κ. Φοίβο Τσαραβόπουλο της «Paths of Greece», έκαναν ενημέρωση για το ολοκληρωμένο project των διαδρομών που μπορεί να ακολουθήσει ένας περιπατητής στο νησί, κάτι που ενισχύεται με τη χρήση της τεχνολογίας μέσα από τη σχετική ιστοσελίδα, χάρτες, φωτογραφίες, σημάνσεις κλπ.Η παρουσίαση εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν ή να εκφράσουν τις απορίες τους επί του θέματος, αναπτύσσοντας έναν αμφίδρομο και γόνιμο διάλογο με τη κ. Δεληγιάννη.

Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο Πρόεδρος του Συλλόγου «Οι Φίλοι του Πρασίνου» κ. Ιωάννης Ψάλτης ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στους σκοπούς και την ιστορία του Συλλόγου, παρότρυνε τους συμμετέχοντες συλλόγους να αναπτύξουν τις καλλιέργειες φυτών που ευδοκιμούν στην Τήνο.

Ένα ακόμα σοβαρό ζήτημα που συζητήθηκε ήταν η επισκευή του Φάρου της Λειβάδας. Για την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει μίλησε ο κ. Μάρκος Αλβέρτης από τον Σύλλογο Στενής «Ο Τσικνιάς», ενώ για το θέμα υπήρξαν πολλές επισημάνεις και τοποθετήσεις.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Αδελφότητας των Εν Αθήναις Τηνίων Μανώλης Σκαρής ενημέρωσε τους Συλλόγους της Έξω Μεριάς για την πορεία του έργου της προτομής του ιατρού Αλκιβιάδη Σκούταρη, που θα έχει ολοκληρωθεί την ερχόμενη άνοιξη.Στην συνάντηση συμμετείχαν πάνω από είκοσι εκπρόσωποι Συλλόγων του νησιού και εκτός από την Αντιδήμαρχο κ. Αναστασία Δεληγιάννη, παρόντες ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου και Δημοτικός Σύμβουλος Ευάγγελος Κορνάρος, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Τζες, ο Εκπρόσωπος της Εταιρίας Κυκλαδικών Μελετών Ιάκωβος Ρήγος καθώς και μέλη από το ΔΣ του Συλλόγου «Φίλοι της Τήνου».

Το ΔΣ του σωματείου μας αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν και δεσμεύεται να πραγματοποιήσει σύντομα και άλλες συναντήσεις.
Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.