Η κυβερνητική προπαγάνδα έπαιξε τα ρέστα της τις τελευταίες μέρες αναφέροντας ότι το μέρισμα που θα δοθεί φέτος θα κινείται γύρω στο 1,4 δις ευρώ, ποσό μεγαλύτερο από τις προηγούμενες χρονιές. Λησμόνησαν όμως να αναφέρουν ότι πολλαπλασιάστηκαν οι έμμεσοι και οι άμεσοι φόροι που έχουν προκαλέσει αυτό το μεγάλο πλεόνασμα. Τον Οκτώβριο περισσότεροι από 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι είχαν χρέη στο Δημόσιο, καθημερινά διενεργούνται 700 κατασχέσεις μισθών και συντάξεων , χιλιάδες συνταξιούχοι περιμένουν περισσότερα από δύο χρόνια μέχρι την έκδοση της σύνταξής τους και το Δημόσιο την ίδια στιγμή δεν πληρώνει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του σε ιδιώτες. Αυτή η κυβερνητική πολιτική που διευρύνει τη φτώχεια, έχει προφανώς ως αποτέλεσμα το πλεόνασμα που επικαλούνται οι υπουργοί. Ένα πλεόνασμα το οποίο πιθανότατα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο τα επόμενα χρόνια για τα οποία η συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές προβλέπει μεγάλες μειώσεις στις συντάξεις και στο αφορολόγητο.

Όσον αφορά το ίδιο το μέρισμα δεν πρόκειται να διανεμηθούν 1,4 δις ευρώ όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, αλλά ακριβώς τα μισά, καθώς τα άλλα 700 εκ. ευρώ αφορούν σε υποχρεωτικές επιστροφές κρατήσεων σε χιλιάδες συνταξιούχους με βάση δικαστικές αποφάσεις και σε επιδότηση της ΔΕΗ. Σχετικά με τα 700 εκ. ευρώ που διατείνεται ο Πρωθυπουργός ότι θα μοιράσει σε ανέργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, τουλάχιστον οι μισοί υποτιθέμενοι δικαιούχοι δεν πρόκειται να πάρουν ούτε ένα ευρώ, καθώς στα εισοδηματικά κριτήρια προστίθενται το όριο των 180.000 ευρώ ακίνητης περιουσίας με αντικειμενικές και όχι εμπορικές αξίες και οποιεσδήποτε καταθέσεις σε λογαριασμούς τραπεζών.

Τα παραδείγματα είναι πολλά, οι αποδέκτες των δήθεν εξαγγελιών Τσίπρα τα γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα. Ο χαμηλοσυνταξιούχος στον οποίο έγινε περικοπή του ΕΚΑΣ, ο πάμπτωχος στον οποίο καταργήθηκε το επίδομα ένδειας και οι χιλιάδες ακόμα άνθρωποι που πλήττονται από τα μέτρα που φέρνει η κυβέρνηση από την Πρωτοχρονιά (μείωση του επιδόματος θέρμανσης στο μισό, αλλαγή στον τρόπο υπολογισμού εισφορών για τους επαγγελματίες, φόρος διαμονής για ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια, κατάργηση απαλλαγής ιατρικών δαπανών) έχουν πλήρη επίγνωση ότι είναι αδύνατο οι απώλειες που είχαν από τα νομοθετήματα Τσίπρα να αντισταθμιστούν από το αποκαλούμενο κοινωνικό μέρισμα το οποίο θα έχει το χαρακτήρα εφάπαξ επιδόματος και για το οποίο πλειοδοτεί στην παρούσα φάση η κυβερνητική προπαγάνδα. Πέρσι οι αντίστοιχες εξαγγελίες για το κοινωνικό μέρισμα έγιναν στις 9 Δεκέμβρη.

Φέτος ο Πρωθυπουργός επέλεξε να τις κάνει σχεδόν ένα μήνα νωρίτερα και μάλιστα την επομένη της μεγάλης συμμετοχής στον πρώτο γύρο των εκλογών της Κεντροαριστεράς και λίγες μέρες πριν την εκλογή της Φώφης Γεννηματά στην ηγεσία του νέου προοδευτικού φορέα.

Ο Πρωθυπουργός εδώ και καιρό καταβάλλει προσπάθεια να αλλάξει την ιδιαίτερα αρνητική εικόνα που έχει η κοινωνία για την κυβέρνηση του. Διαστρεβλώνει την πραγματικότητα, αποσιωπά την αλήθεια, επιχειρεί να διαχειριστεί τα προβλήματα με επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Σε συνέχεια των αλλεπάλληλων ψεμάτων που έχουμε ακούσει από τον κ. Τσίπρα και τους υπουργούς του, σήμερα ακούμε ότι θα έχουμε δήθεν καθαρή έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια το 2018. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει καθαρή έξοδος το 2018, αλλά απεναντίας υπάρχουν οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για επιτροπεία της χώρας μας μέχρι το 2060. Έχει υπογράψει δεσμεύσεις για δυσβάσταχτα πρωτογενή πλεονάσματα μέχρι το 2022,έχει παραχωρήσει το δημόσιο πλούτο για 99 χρόνια κι έχει υπογράψει μέτρα για την επόμενη τριετία λιτότητας.

Μέτρα που επέβαλαν οι συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης εξαιτίας της πλήρους αδυναμίας της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί σωστά και με τεκμηριωμένο σχέδιο την πραγματική έξοδο της χώρας μας από τα μνημόνια.

* Ο Χρήστος Πολατσίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τήνο. Είναι πτυχιούχος οικονομολόγος με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Είναι Γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Τήνου. Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.