Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού, εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Τήνου αναφορικά με την παρουσίαση του προγράμματος για την προβολή των μονοπατιών του νησιού [Τinos Trails]. Τίτλος της εκδήλωσης ήταν "Το νέο Δίκτυο Πεζοπορικών Διαδρομών της Τήνου: Η Εμπειρία ξεκινάει από τη φιλοξενία".

Στην αρχή τον λόγο είχε η αρμόδια αντιδήμαρχος για θέματα τουρισμού, κα Αναστασία Δεληγιάννη όπου καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους τους εξήγησε εν συντομία για το θέμα της εκδήλωσης καθώς και για μια σειρά από βήματα που έγιναν για την "ωρίμαση" αυτού του έργου.  Έπειτα, η συνέχεια ανήκε στον εκπρόσωπο της Paths Of Greece, κο Φοίβο Τσαραβόπουλο όπου εξήγησε πως και με ποιο σκεπτικό η  Κοιν.Σ.Επ. Μονοπάτια της Ελλάδας (Paths of Greece) έκανε πράξη το σημαντικό αυτό έργο που δεν είναι άλλο από την ανάδειξη των μονοπατιών του νησιού της Τήνου. 

Αναλύθηκαν λεπτομερώς όλες οι ενέργειες που έγιναν, ενδεικτικά να αναφέρουμε πως σκοπός του Tinos Trails είναι "Να αναδειχθεί η Τήνος σε κορυφαίο νησιωτικό πεζοπορικό προορισμό". Παρουσιάστηκαν οι διαδρομές που δημιουργήθηκαν. Το λογότυπο που κοσμεί την όλη καμπάνια καθώς και ο ιστότοπος που φτιάχτηκε για να πλαισιώσει το όλο εγχείρημα (www.tinostrails.com) καθώς τονίστηκε ότι θα κατασκευαστεί και εφαρμογή για κινητές συσκευές. Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως το έργο είναι σε πάρα πολύ καλό δρόμο (σύμφωνα και με τα λεγόμενα των ομιλητών) και σε λίγο καιρό η Τήνος θα έχει αυτό που για χρόνια έλειπε. Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο (άμεσο προς προβολή) για τα μονοπάτια του νησιού. Όλοι πρέπει να βάλουμε το λιθαράκι μας για την ανάδειξη αυτού του εγχειρήματος. 

Η προσέλευση του κόσμου στην εκδήλωση ήταν αρκετά ικανοποιητική με το παρών να δίνουν: ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κος Ιωάννης Σιώτος, ο πρόεδρος του ΔΛΤΤ-Α, κος Ευάγγελος Κορνάρος, ο Έπαρχος Τήνος, κο Ιωάννη Γιαγιάς, ο επικεφαλής της μειοψηφίας κος Παναγιώτης Κροντηράς, μέλη του Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου, μέλη του Σ.Ε.Κ.ΥΓ.Ε.Τήνου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι. 

Στόχοι για το Tinos Trails
> Η ενίσχυση της οικονομίας εκτός της υψηλής τουριστικής περιόδου
> Η ανάδειξη των κρυμμένων πολιτιστικών και περιβαλλοντικών θησαυρών
> Η ευαισθητοποίηση του τοπικού πληθυσμού γύρω από την πεζοπορία
> Η εξασφάλιση της βιωσιμότητας της προσπάθειας σε βάθος πολλών ετών

Τρόποι επίτευξης
> Η δημιουργία ενός δικτύου ανταποκρινόμενου στις ανάγκες του σύγχρονου πεζοπόρου
> Η άρτια σηματοδότηση
> Ο σχεδιασμός συστηματικής και επαγγελματικής προβολήςΣχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.