Το νέο Δίκτυο Πεζοπορικών Διαδρομών της Τήνου παρουσιάστηκε στο κοινό της Τήνου. Με το ακόλουθο Δελτίο Τύπου ο Δήμος Τήνου ενημερώνει τους κατοίκους του νησιού για το τι είναι το Tinos Trails και τι περιλαμβάνει.

Πραγματοποιήθηκε στις 15/11/2017 η Εκδήλωση Παρουσίασης Μονοπατιών της Τήνου στο ΙΔΡΥΜΑ ΤΗΝΙΑΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ από την Αντιδήμαρχο Τουρισμού του Δήμου Τήνου Αναστασία Δεληγιάννη και το Φοίβο Τσαραβόπουλο από την εταιρεία “Paths of Greece”, που ανέλαβε το εγχείρημα της ανάπτυξης του πεζοπορικού Δικτύου της Τήνου.

Το πολυπληθές ακροατήριο απόλαυσε πραγματικά την παρουσίαση του δικτύου και όλοι πείστηκαν για την αναγκαιότητα της δράσης αυτής, μιας και το «Σχέδιο Ανάπτυξης Πεζοπορικού Τουρισμού» στην Τήνο που εκπονήθηκε από την “PATHS OF GREΕCE”, περιλαμβάνει εκτός των άλλων και προτάσεις για την ανάπτυξη του πεζοπορικού τουρισμού με βάσει ευρωπαϊκές και διεθνείς πρακτικές για την προσέλκυση στην Τήνο επισκεπτών – πεζοπόρων και προβολή τους στο εξωτερικό.

Συγκεκριμένα περιλαμβάνει: Σχεδιασμό του Δικτύου και ψηφιοποίηση του. Σχεδιασμό Σήμανσης, Προβολή και προώθηση του δικτύου σε βάθος πενταετίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, με τις συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες στις οποίες θα προβεί την επόμενη πενταετία ο Δήμος Τήνου για την προώθηση και προβολή του δικτύου πεζοπορικού τουρισμού.

Το “TINOS TRAILS” είναι λοιπόν γεγονός και έχει υποβληθεί προς έγκριση στη Διεύθυνση Δασών όπως επιβάλει η πρόσφατη νομοθεσία.

Στόχος του εγχειρήματος είναι τo δίκτυο των μονοπατιών να αναβαθμιστεί, να αποκτήσει τη δική του ταυτότητα και να ξεκινήσει εξωστρεφείς δράσεις προβολής, κάτι που θα απαιτήσει και συνεχείς δράσεις συντήρησης, για τα επόμενα χρόνια, γιατί το έργο αυτό θα είναι ζωντανό και εξελισσόμενο και θα απαιτήσει «την υιοθέτησή» του από την τοπική κοινωνία.

Στο κομμάτι αυτό, δηλαδή της ανάπτυξης εθελοντικού δικτύου για τα μονοπάτια της Τήνου θα επανέλθουμε σύντομα μιας και αυτός είναι ο βασικός στόχος του όλου εγχειρήματος θα πρέπει δηλαδή ο κόσμος να τα αγαπήσει να τα προστατέψει και να είναι ακοίμητοι φρουροί σε οποιαδήποτε επιδρομή καταπατητών ή απερίσκεπτων «επιδρομέων» μιας και είναι και αυτά η παράδοση και ο Πολιτισμός μας.


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.