Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε πανηγυρικά η ιερά μνήμη του Αγίου Νικολάου στην πόλη της Τήνου, όπου μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, πραγματοποιήθηκε λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου, προπορευομένων μαθητών και μαθητριών των Σχολείων του νησιού και της Φιλαρμονικής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας Τήνου, του ιερού κουβουκλίου βασταζομένου υπό ανδρών της δυνάμεως του Λιμεναρχείου Τήνου και συνοδευομένου μετά ενόπλου τιμητικού αγήματος με επικεφαλής τον Λιμενάρχη Τήνου, Υποπλοίαρχο ΛΣ κ. Βασίλειο Αποστολόπουλο, με τη συμμετοχή των Ιερέων, του Επάρχου Τήνου, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, της Αντιδημάρχου, του Ειρηνοδίκη Τήνου, του Γενικού Γραμματέα της Διοικούσης το Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Επιτροπής, του Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Τήνου, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου, μελών της Διοικούσης το ΠΙΙΕΤ Επιτροπής, των Διευθυντών και Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Προϊσταμένων Υπηρεσιών, Συλλόγων και Φορέων και ευλαβών Χριστιανών, όπου στην πλατεία Παντανάσσης ανεπέμφθη δέησις.


Κατά τη διάρκεια της λιτανείας είχαν προσορμίσει το ΠΛΣ 609, αλιευτικά και σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Τήνου αποδίδοντας τιμές.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβ. κ. Δωροθέου.

Φωτογραφίες: Χρίστος Τουφεκλής

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.