Με ανακοίνωση του η Δημοτική Επιχείρηση Σφαγείου - Ελαιοτριβείου Τήνου γνωστοποιεί πως έκλεισε η φετινή χρονιά στο Ελαιοτριβείο του νησιού. Θετικά νούμερα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και χαμόγελα για το μέλλον. Διαβάστε αναλυτικά παρακάτω.

Με προηγούμενες ανακοινώσεις γνωστοποιήσαμε, ότι ήδη οι δύο (2) παραγωγικές μονάδες της Επιχείρησης μας, πληρούν τις προϋποθέσεις λειτουργίας και έτσι μετά από αρκετά χρόνια με προβλήματα, τώρα πια λειτουργούν με τις προβλεπόμενες άδειες δηλ. σε καθεστώς νομιμότητας.

Η λειτουργία του Ελαιοτριβείου ολοκληρώνεται για την ελαιοκομική περίοδο του 2017 με μεγάλη και ευχάριστα απρόσμενη για το μέγεθος της, επιτυχία. Ξεκίνησε το Ελαιοτριβείο στις 16 Οκτωβρίου 2017 και με εντατική λειτουργία πολλές φορές 2 ωραρίων, ολοκληρώθηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2017. Εάν προκύψει ανάγκη, είναι δυνατή η επαναλειτουργία του μετά τις γιορτές, οπότε πλέον θα προετοιμασθεί για την επόμενη καλλιεργητική περίοδο.

Η εφετινή περίοδος κατέρριψε κάθε προηγούμενο ρεκόρ και με σημαντική διαφορά από κάθε προηγούμενη χρονιά.

Συγκεκριμένα ελαιοποιήθηκαν 317.667,50 Kg ελαιών οι οποίες απέδωσαν 65.664,90 Kg ελαιόλαδο με μέση απόδοση 1Kg λάδι από 4,83 Kg ελαιών (1:4,83). Εννοείται ότι η μεγάλη και αποδοτική λειτουργία του Ελαιοτριβείου, έδωσε «οικονομική ανάσα» στην προβληματική οικονομικά (λόγω Σφαγείου) κατάσταση, της Δημοτικής Επιχείρησης Σφαγείου-Ελαιοτριβείου.

Εκφράζω τις εγκάρδιες ευχαριστίες σε όλους όσους εργάστηκαν με ζήλο και αυταπάρνηση και σε όσους καθ΄οιονδήποτε τρόπο συνέβαλαν στην ομαλή και αποδοτική λειτουργία του Ελαιοτριβείου.

Τέλος πολλές ευχαριστίες και στους παραγωγούς μας, που με την κατανόησή τους και την υπομονή τους, βοήθησαν και αυτοί στην καλή λειτουργία του Ελαιοτριβείου μας.

Οι προσπάθειες μας για βελτιώσεις, παρά τις δυσκολίες, θα συνεχισθούν.

Με το καλό, καλή αντάμωση του χρόνου.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Της Δημοτικής Επιχείρησης

Ο Πρόεδρος
Παντελεήμων Αρμάος

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.