Δημοσιεύτηκε σήμερα στη διαύγεια,το πρακτικό ειδικής συνεδρίασης του επιτυχόντος συνδυασμού με τίτλο «Τήνος- Δημιουργική Πορείας» με θέμα την εκλογή δημάρχου. Η προεδρεύουσα Δημοτική Σύμβουλος του Δήμου κ. Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης των μελών της Δημοτικής Παράταξης «ΤΗΝΟΣ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ» και εισηγούμενη το θέμα της ημερήσιας διάταξης είπε :

Αγαπητοί συνάδελφοι φίλες και φίλοι ένα βαρύ καθήκον μας φέρνει σήμερα εδώ να αναπληρώσουμε το δήμαρχο μας ένα καθήκον που για μένα είναι εξόχως ουτοπικό μιας και στο μυαλό μου στη ψυχή μου και στην καρδιά μου ο άνθρωπος αυτός τον οποίο είπε άρχοντα ο δήμαρχος ο Σάββας ο Απέργης και εγώ θα τον πω ηγέτη, δεν αναπληρώνεται πρώτα από όλα για τις αρετές και τις ικανότητες του και για το λόγο ότι είχε καταφέρει να έχει προσωπικές σχέσεις και να εμπνέει. Δεν μπορώ να παραμερίσω το γεγονός ότι αν δεν ήταν ο Σίμος ο Ορφανός και η προσωπική του έντονη παρότρυνση εγώ δεν θα ήμουν εδώ.

Από αυτήν όμως τη θέση της πλειοψηφούσας του συνδυασμού την οποία μου πρόσφερε ο Τηνιακός λαός και από τη θέση της Αντιδημάρχου και αναπληρώτριας του με την οποία με τίμησε ο Σίμος ο Ορφανός δηλώνω παρούσα αφουγκραζόμενη την αγωνία των δημοτών μας και της οικογένειας που αποκτήσαμε των υπαλλήλων του δήμου μας. Είμαστε σε μια κρίσιμη καμπή μιας και υπάρχουν προβλήματα που θέλουν επίλυση, μια χρονική συγκυρία που είναι προεκλογική για τις επόμενες δημοτικές εκλογές αλλά και μια περίοδος όπου οι συγκρίσεις και οι συνειρμοί θα είναι αναπόφευκτοι.

Αυτή την ώρα λοιπόν στη μνήμη εκείνου για χάρη του οποίου είμαστε εδώ πρέπει να παραμερίσουμε τα εγώ μας και να προτάξουμε το εμείς και καλώ όσους πιστεύουν ότι ο συνδυασμός είναι τώρα ποια ευάλωτος χωρίς το Σίμο τον Ορφανό να αλλάξουν σύντομα γνώμη.

Δέχτηκα παρά πολλές προτροπές και θα έλεγα αφόρητες πιέσεις να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας αλλά πιστεύω ότι για χάρη της ενότητας του συνδυασμού και στη μνήμη του Σίμου του Ορφανού μπορώ να προσφέρω χωρίς απαραίτητα να είμαι δήμαρχος άλλωστε οι τίτλοι δεν ήταν ποτέ για μένα το επιδιωκόμενο.

Βέβαια για μένα υπάρχουν κάποιες κόκκινες γραμμές ηθικής και εντιμότητας που θα πρέπει πιστεύω να είναι και κόκκινες γραμμές του συνδυασμού αν θέλουμε να είμαστε συνεχιστές του ονόματος και της μνήμης του».

Aκολούθως πήραν τον λόγο και οι υπόλοιποι σύμβουλοι της πλειοψηφίας οι οποίοι κινήθηκαν στο ίδιο πνεύμα περί ενότητας και συνέχισης του έργου του εκλιπόντος Δημάρχου Σίμου Ορφανού δηλώνοντας ότι θα σταθούν δίπλα στον νέο Δήμαρχο που θα εκλεγεί. Στην συνέχεια η πλειοψηφούσα σύμβουλος αναφέρθηκε στο δυσάρεστο γεγονός της 8ης Δεκεμβρίου 2017, ημέρα κατά την οποία απεβίωσε ο εν ενεργεία Δήμαρχος του Δήμου Τήνου Σίμος Ορφανός αφήνοντα κενή την θέση.

Σήμερα καλούμαστε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 60 του Ν. 3852/2010 να εκλέξουμε νέο Δήμαρχο. Ταυτόχρονα ανέθεσε τα καθήκοντα του ειδικού γραμματέα της συνεδρίασης στον υπάλληλο του Δήμου Παναγιώτη Σανταμούρη, κλάδου ΔΕ Διοικητικού.

Στη συνέχεια κάλεσε τους δημοτικούς συμβούλους να υποβάλλουν όσοι το επιθυμούν, υποψηφιότητα για την θέση του Δημάρχου Δήμου Τήνου. Υποψηφιότητα έθεσε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ιωάννης Σιώτος. Ακολούθησε η διαδικασία της μυστικής ψηφοφορίας, ως εξής :

Η Προεδρεύουσα καλώντας έναν - έναν τους συμβούλους τους παρέδιδε από ένα φάκελο σφραγισμένο, ένα ψηφοδέλτιο με το όνομα του υποψηφίου και ένα λευκό χαρτί ίσου μεγέθους με το ψηφοδέλτιο και τους συνέστησε όπως αποσυρθούν στο ειδικά τοποθετημένο παραβάν και να ασκήσουν το δικαίωμα εκλογής μυστικά, βάζοντας ένα σταυρό προτίμησης στο όνομα που επιθυμούν για Δήμαρχο Δήμου Τήνου και στη συνέχεια να ρίξουν αυτό μέσα στην ειδική προς αυτό ελεγμένη και τοποθετημένη κάλπη.

Ακολούθησε η ψηφοφορία και μετά το πέρας αυτής και αφού διαπιστώθηκε ότι ψήφισαν όλοι οι παρόντες, ανοίχτηκε η κάλπη, μετρήθηκαν παρουσία όλων των συμβούλων τα ψηφοδέλτια τα οποία βρέθηκαν να είναι όσα και οι ψηφίσαντες. Στη συνέχεια έγινε διαλογή και προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα, επί συνόλου δώδεκα ψηφοδελτίων :

Ο κ. Ιωάννης Σιώτος του Αντωνίου έλαβε δώδεκα (12) ψήφους.

Συνεπώς, μετά την ανωτέρω διαδικασία, εκλέγεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των συμβούλων του επιτυχόντος συνδυασμού, Δήμαρχος Δήμου Τήνου ο κ. Ιωάννης Σιώτος του Αντωνίου με δώδεκα (12) ψήφους, αφού συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία του συνολικού αριθμού των Δημοτικών Συμβούλων του επιτυχόντος συνδυασμού.

Τέλος ύστερα από διαλογική συζήτηση οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του επιτυχόντος συνδυασμού, αφού είδαν και τις διατάξεις του άρθρου 60 Ν. 3852/2010 αποδέχονται ότι καλά και νόμιμα διεξάχθηκε η προβλεπόμενη μυστική ψηφοφορία, σύμφωνα με το άρθρο 60 Ν. 3852/10, για την εκλογή νέου Δημάρχου Τήνου, από την οποία εξελέγη Δήμαρχος Τήνου για το επόμενο διάστημα ο Ιωάν- νης Σιώτος του Αντωνίου.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.