Τοποθέτηση Ευάγγελου Κορνάρου

Κατά την οχτάμηνη δοκιμασία του αειμνήστου Δημάρχου, όλοι πιστεύω, καθημερινά προσευχόμασταν για το καλύτερο για εκείνον και την εξέλιξη της υγείας του και την επιστροφή του στην οικογενειά του και στο νησί μας, δυνατό, όπως τον ξέραμε. Όμως δυστυχώς ο αγώνας ήταν άνισος και το αποτέλεσμα ήταν η εκδημεία του εις Κύριον αφήνοντας ένα κενό δυσαναπλήρωτο, θεωρώ, για πολλά χρόνια.

Είναι η τρίτη φορά που το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας και συγκεκριμένα η παράταξή μας έρχεται σε αυτή τη δυσάρεστη θέση. Για την ιστορία θυμίζω το θάνατο του Νικολάου Κορνάρου το 1991 και του Ιωάννη Ορφανού το 1997.

Όσο αφορά το πρόσωπό μου δυστυχώς έχω την ατυχία να συνδέομαι άμεσα και με τις τρεις περιπτώσεις, την πρώτη εξ αυτών ως υιός και τις άλλες δύο ως δημοτικός σύμβουλος.

Από την πρώτη στιγμή που μου δόθηκε η ευκαιρία της συμμετοχής μου στα κοινά το μόνο που με ενδιέφερε ήταν, είναι και θα είναι το καλό του τόπου μου, του νησιού μου, της Τήνου.


Η πολιτική που πιστεύω ακόμα και σήμερα είναι αυτή των έργων πνοής και όχι της μικροπολιτικής και της ψηφοθηρίας. Η Τήνος έχει αποδείξει ότι έχει πολλές δυνατότητες ανάπτυξης ώστε να μπορεί να κρατήσει τους κατοίκους της, ίσως ακόμα και να επιστρέψουν κάποιοι από τους πολλούς συντοπίτες μας που ζουν εκτός. Όσο αφορά την παράταξη, από την εποχή του αειμνήστου Ιωάννη Ορφανού μέχρι και σήμερα, πάντα τη στήριζα, με όποιες διαφωνίες και αν είχα, είτε συμμετέχοντας στα ψηφοδέλτια είτε ως απλός ψηφοφόρος. Πρόταση ακόμα και για τον Δημαρχιακό Θώκο είχα παλαιότερα αλλά αρνήθηκα διότι θεώρησα ότι δεν ήμουν έτοιμος για κάτι τόσο σοβαρό. Όποιες διαφωνίες και να είχα, δεν έδωσα το δικαίωμα στους πολιτικούς αντιπάλους να με πλησιάσουν και να μου ζητήσουν να διαπραγματευτώ μαζί τους.

Όλοι εμείς που εκθέτουμε τους εαυτούς μας στις εκλογές, που οι πράξεις μας, οι ενέργειές μας, το έργο μας και η στάση ζωή μας, ακόμη, έχουν απεύθυνση πλατύτερη, είτε επιτασσόμεθα από το αξίωμά μας ή την δημοσιολειτουργηματική ιδιότητά μας, είτε αυτόβουλα προσερχόμεθα σε κοινωνική αποστολή, έχουμε χρέος για αυστηρό αυτοέλεγχο, για αυστηρή αυτοκριτική. Γιατί είμαστε υπόλογοι στον πολίτη, αφου ταχθήκαμε στην υπηρεσία του. Αφού ταχθήκαμε στην υπηρεσία του Λαού. Ο αυτοέλεγχος και η αυτοκριτική υπηρετεί την υπόθεση του Λαού.

Σήμερα λοιπόν ερχόμαστε στην ειδική αυτή συνεδρίαση να εκλέξουμε τον νέο Δήμαρχο Τήνου ο οποίος θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να συνεχίσει το έργο του αειμνήστου Σίμου Ορφανού τηρώντας την υπόσχεση “ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ”

Έχοντας να διανύσουμε σχεδόν δύο ολόκληρα χρόνια υπολοίπου θητείας, ας ευχηθούμε η συνάντηση αυτή να αποτελέσει πρόταση για συλλειτουργία για την προκοπή και την πρόοδο της Τήνου, ας επανενώσουμε τις δυνάμεις μας, σε μία εκ νέου κοινή προσπάθεια για ένα καλλίτερο αύριο. Για να μπορεί ο λαός της Τήνου να προσδοκά, να ελπίζει και να αισιοδοξεί.

Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω όσους με πλησίασαν ή επικοινώνησαν μαζί μου και με παρότρυναν να διεκδικήσω τη θέση του Δημάρχου.

Όμως γα λόγους ενότητας, αν και μετά τις τελευταίες εκλογές ανάδειξης της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ νομίζω ότι έχει προσβληθεί η έννοια, δηλώνω ότι δεν θα είμαι υποψήφιος και θα συνεχίσω να εργάζομαι για το καλό της Τήνου, σεβόμενος και τους ανθρώπους που με τίμησαν με την ψήφο τους, από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου και από αυτή του Προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Τήνου – Άνδρου, θέση που ομόφωνα μου ανέθεσε το Δημοτικό Συμβούλιο έπειτα από την τιμή που μου έκανε ο αείμνηστος Δήμαρχος Τήνου Σίμος Ορφανός.

Σας ευχαριστώ
ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ν. ΚΟΡΝΑΡΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.