Εξ αφορμής ανακοινώσεων κατά τις τελευταίες ημέρες με αναφορά στη Διοικούσα Επιτροπή και το Π.Ι.Ι.Ε.Τήνου, η Διοικούσα Επιτροπή, μετά τη συνεδρίασή της στις 5 Δεκεμβρίου 2017, υπενθυμίζει προς τον λαό της Τήνου, ότι το Π.Ι.Ι.Ε.Τ. εκ του νόμου υπόκειται σε προληπτικό και κατασταλτικό έλεγχο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, εποπτευόμενο από το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας.

Σπερμολογίες οι οποίες υποκρύπτουν υπονοούμενα περί διαχειριστικού ελέγχου στο Π.Ι.Ι.Ε.Τ. και μάλιστα από την εκλεγησομένη νέα Διοικούσα Επιτροπή αυτού, αποτελούν βαρεία προσβολή για τα μέλη της απερχόμενης Διοικούσας Επιτροπής, τα οποία επί τριετία ασκούν το έργο τους με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στο Ιερό Εικόνισμα, την ιστορική πορεία του Ιερού Ιδρύματος και τον όρκο που έδωσαν κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους. Η προσβολή αυτή είναι ακόμη μεγαλύτερη όταν προέρχεται από Τηνίους, που οφείλουν να γνωρίζουν πώς λειτουργεί το ΝΠΔΔ του ΠΙΙΕΤ.
Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι από μέλη παρελθουσών Διοικουσών Επιτροπών (ο νοών νοείτω), θα πρέπει να ζητηθούν ευθύνες για την υποθήκευση της πορείας του Ιερού Ιδρύματος, που πλέον είναι υπόχρεο σε καταβολή σήμερα εκατομμυρίων ευρώ έναντι της Αποστολικής Διακονίας, μετά τις τελεσίδικες αποφάσεις του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της Χώρας, βάρος που έτυχε του καλύτερου δυνατού χειρισμού από πλευράς της ΔΕ, παράλληλα προς την πολυσχιδή φιλανθρωπική δράση του Π.Ι.Ι.Ε.Τ.

Η ΔΕ συνιστά λοιπόν λιγότερη αμετροέπεια και μεγαλύτερη υπευθυνότητα από όλους όσους ασχολούνται με τα του ΠΙΙΕΤ.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.