Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού σχολείου Πύργου Τήνου, φύτεψαν την πρώτη τους ΧΑΡΟΥΠΙΑ στο σχολικό τους κήπο. Με ιδιαίτερη χαρά υποδέχθηκαν τα παιδιά και οι δασκάλες τον Πρόεδρο και τον Ταμία του Συλλόγου ''ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ'' κ.κ. Ιωάννη Ψάλτη και Σωτήρη Σπανό , στο κυκλικό καθιστικό, κάτω από τη λεύκα της αυλής του σχολείου.

Ο κ Ψάλτης μίλησε στα παιδιά για τη σημασία της Χαρουπιάς στη ζωή μας. Ένα πανέμορφο δένδρο, αειθαλές και πολύ παραγωγικό. Ρίχνοντας μια ματιά στις βουνοπλαγιές που βρίσκονται απέναντι από το σχολείο, που τώρα είναι ξερές και άγονες, ο κ. Ψάλτης κάλεσε τα παιδιά να σκεφτούν και να ονειρευτούν πόσο πιο όμορφο θα ήταν το τοπίο, αν όλοι μαζί φυτεύαμε εκεί χαρουπιές.


Θα δημιουργούσαμε ένα πνεύμονα πρασίνου, ενώ παράλληλα θα είχαμε και μεγάλο οικονομικό όφελος από την παραγωγή των χαρουπιών. Ο κ. Ψάλτης έδωσε σε κάθε παιδί ένα σακουλάκι με σπόρους χαρουπιάς, που το συνόδευαν γραπτές οδηγίες, για το πως, κάθε παιδί θα ''φυτέψει τη δική του χαρουπιά'' στην αυλή του σπιτιού του. Τέλος τα παιδιά με τις κατάλληλες υποδείξεις του κ. Σπανού φύτεψαν ένα δενδράκι χαρουπιάς καταμεσής του σχολικού κήπου.

Οι γονείς έχουν τώρα το λόγο. Να συναισθανθούν τη χαρά και τον ενθουσιασμό των παιδιών τους και βιωματικά να τα βοηθήσουν να σπείρουν τους σπόρους και να δημιουργήσουν ο καθένας μια καλλιέργεια χαρουπιών. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους, ιδιαίτερα όμως στις δυο δασκάλες του σχολείου κα. Λίνα και κα Κατερίνα που κρατούν αναμμένη τη φλόγα της εκπαίδευσης στο ακριτικό Πύργο μας.

Ένας συν εκπαιδευτικός.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.