Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’ εορτάσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας η μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Γεννήσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού με την τέλεση αφ’ εσπέρας του Μεγάλου Εορτίου Εσπερινού και ανήμερα του Όρθρου και της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρεσβυτέρου Γεωργίου Φανερού και των Διακόνων του Πανιέρου Ναού, και τη συμμέτοχη, του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Τήνου κ. Ι. Σιώτου, του Επάρχου Τήνου κ. Ι. Γιαγιά, του Γ. Γραμματέα της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος κ. Ευ. Καλογήρου, του Λιμενάρχη Τήνου κ. Β. Αποστολοπούλου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, μελών της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, επί τιμή Επιτρόπων του ΠΙΙΕΤ, των Πολιτευτών των Κυκλάδων κ. Ι. Φορτωμα και κ. Χ. Πολατσίδη, Προέδρων και μελών Συλλόγων και Φορέων του νησιού και ευσεβών Χριστιανών, Τηνίων και προσκυνητών.


Ο Αρχιερατικός Επίτροπος ανέγνωσε την εορταστική εγκύκλιο του Σεβ. κ. Δωροθέου και μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του σε όλους τους εορτάζοντες.

Τους ύμνους απέδωσαν οι Ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας διενεμήθη ως ευλογία το εγκόλπιο ημερολόγιο 2018 της Ιεράς Μητροπόλεως το οποίο είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση 260 ετών από τη γέννηση και 190 ετών από την εν Ερμουπόλει Σύρου εκδημία και ταφή του Διδασκάλου του Γένους Αρχιμ. Ανθίμου Γαζή (1758-1828).

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.