Την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2017 στην Αίθουσα Πολλαπλών του Γενικού Λυκείου Τήνου οι μαθητές του σχολείου μας είχαν την ευκαιρίας μιας συνάντησης με μέλη του Σωματείου ΑΜΕΑ Τήνου «Έχουμε Δικαίωμα» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ατόμων με Αναπηρία όπως έχει ορισθεί η 3η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Το Σωματείο εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γρηγόρης Κανακάρης, ο Ταμίας Αντώνης Βιδάλης και τα μέλη Άννα – Μαρία Φωσκόλου και Νίκος Κροντηράς.

Ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος διάβασε το μήνυμα του Υπουργού Παιδείας για την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία και καλωσόρισε τους εκπροσώπους του Σωματείου τονίζοντας το έργο τους και επισημαίνοντας το γεγονός ότι υπήρξαν όλοι τους μαθητές του κατά το παρελθόν.

Ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στις δράσεις του Σωματείου και έπειτα μαζί με την Άννα Μαρία Φωσκόλου αναφέρθηκαν εκτενώς στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν παρουσιάζοντας τις δυσκολίες της καθημερινότητας τους ακόμη και στις πιο απλές καθημερινές τους ρουτίνες.


Ο Αντώνης Βιδάλης μίλησε για τη ζωή του ως γονέας παιδιού με μεταβολικό νόσημα μιλώντας παράλληλα για τη δύναμη της Πίστης στο Θεό παροτρύνοντας τα παιδιά να εκτιμήσουν την αξία του δώρου της υγείας.Οι μαθητές παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ομιλίες και έκαναν ερωτήσεις στα άτομα για τον τρόπο ζωή τους και την καθημερινότητα τους.

Για μια ακόμη φορά η γνώση που αποκόμισαν οι μαθητές ήταν πλούσια και μοναδική και όλοι στο τέλος έμειναν ικανοποιημένοι.Οι Διδάσκοντες Καθηγητές του Γενικού Λυκείου Τήνου και οι Μαθητές τους ήταν, είναι και θα είναι πάντα αρωγοί και συνοδοιπόροι δίπλα σε κάθε συνάνθρωπο μας που έχει ανάγκη από στήριξη και βοήθεια.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.