Κατέκλυσαν οι Τήνιοι το Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ιδρύματος της Ευαγγελιστρίας, ανταποκρινόμενοι στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’ για την εορτή των Κατηχητικών Σχολείων καθώς πλησιάζει η Γέννηση του Κυρίου.

Οι νέοι και νέες του Μέσου και του Ανώτερου Κατηχητικού παρουσίασαν τη θεατρική παράσταση "Μία ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη ημέρα" με το συντονισμό του ακούραστου και ακαταπόνητου Κατηχητή, εκπαιδευτικού μουσικής, θεολόγου και πρωτοψάλτου κ. Αλεξάνδρου Χατζίρη, τα παιδιά του Προσχολικού και του Κατώτερου Κατηχητικού απήγγειλαν εορταστικά ποιήματα, η Παραδοσιακή Παιδική - Νεανική Χορωδία και Ορχήστρα παρουσίασε τραγούδια και κάλαντα, η Βυζαντινή Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως και η Παιδική - Νεανική Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής του ΠΙΙΕΤ έψαλλαν ύμνους του Δωδεκαημέρου και η Φιλαρμονική του ΠΙΙΕΤ παιάνισε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και Τηνιακά κάλαντα.

Ανεγνώσθη το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’.

Την εκδήλωσαν παρηκολούθησαν, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Ιωάννης Σιώτος, ο Αντιδήμαρχος κ. Κων. Βιδάλης, ο Γενικός Γραμματέας της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας κ. Ευ. Καλογήρου, ο Λιμενάρχης Τήνου κ. Β. Αποστολόπουλος, ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου κ. Εμμ. Σώχος, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού κ. Νικ. Διαμαντάκης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Υστερνίων κ. Ιακ. Μαλακατές, Δημοτικοί Σύμβουλοι, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ και μέλη των Εκκλησιαστικών Συμβουλίων των Ενοριών του νησιού, Ιερείς, Πρόεδροι και εκπρόσωποι Συλλόγων και Σωματείων, Εκπαιδευτικοί, Γονείς, Μαθητές και πλήθος κόσμου που προσήλθαν από νωρίς για να καμαρώσουν τα παιδιά των Χριστιανικών μαθητικών ομάδων του νησιού.

Μετά το πέρας της εκδηλώσεως διενεμήθησαν σε όλους αναμνηστικά ενθύμια ως ευλογία του Μητροπολίτου.

Την ευθύνη και το συντονισμό είχε ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥΣχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.