Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’ τελέσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας Τήνου η πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Δεσποτικής εορτής της Περιτομής του Κυρίου και της ιεράς μνήμης του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, προ του τέλους της οποίας ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου ανέγνωσε το εόρτιο άγγελμα του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου επί τη ενάρξει του νέου έτους 2018.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία επί τη ενάρξει του νέου έτους 2018 υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου, των Ιερέων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού και των Εφημεριών των Ενοριακών Ναών της πόλεως Τήνου, με τη συμμετοχή του Δημάρχου Τήνου, του Επάρχου Τήνου, του Αντιπροέδρου της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, του Αρχηγού της Μείζονος Αντιπολίτευσης, του Λιμενάρχη Τήνου, του Διοικητού του ΑΤ Τήνου, του εκπροσώπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, των μελών Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, του Πολιτευτού των Κυκλάδων κ. Χρήστου Πολατσίδη, Προέδρων και μελών τοπικών συλλόγων και φορέων, εκπαιδευτικών και ευσεβών Χριστιανών.

Η Διοικούσα Επιτροπή διένειμε σε όλους το ημερολόγιο του Ιερού Ιδρύματος για το 2018, το οποίο είναι αφιερωμένο στα ογδόντα χρόνια από το θάνατο ενός εκ των κορυφαίων Νεοελλήνων γλυπτών, του Γιαννούλη Χαλεπά του Τηνίου.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης.


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.