Παρακολουθήσαμε όλο το τελευταίο διάστημα τους βουλευτές της κυβέρνησης δήθεν να αντιδρούν στα μέτρα που ανοίγουν το δρόμο για πλειστηριασμούς για χρέη στο Δημόσιο ακόμα και ύψους 500 ευρώ, που περιορίζουν την απεργία και οδηγούν στην πώληση των μεγαλύτερων επιχειρήσεων του κράτους. Τελικά οι εν λόγω βουλευτές δε δίστασαν να τα υπερψηφίσουν όλα αυτά την προηγούμενη εβδομάδα μόνο και μόνο για να κρατήσουν τη βουλευτική ή την υπουργική καρέκλα και για να διορίζουν συγγενείς και φίλους ως μετακλητούς υπαλλήλους με αυξημένες μάλιστα αποδοχές σε σχέση με πριν αναλάβουν τη διακυβέρνηση.

Όλα όσα κλήθηκε η κυβέρνηση να νομοθετήσει είναι προαπαιτούμενα του μνημονίου που έφεραν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι του 2015, ως αποτέλεσμα της καταστροφικής διαπραγματευτικής τους τακτικής κατά το α΄εξάμηνο της ίδιας χρονιάς. Αποκορύφωμα των υποχωρήσεων της κυβέρνησης καθίσταται η παράδοση της ελληνικής περιουσίας για 99 χρόνια στους δανειστές και συγκεκριμένα σε ένα όργανο που ορίζεται από τους ίδιους και όχι από το ελληνικό κράτος, πράγμα το οποίο ούτε καν διανοήθηκε καμία άλλη κυβέρνηση στο παρελθόν.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση οδηγεί σε φτωχοποίηση και ισοπέδωση προς τα κάτω το κοινωνικό σύνολο με τη μείωση του αφορολόγητου, με την πλήρη κατάργηση του ΕΚΑΣ για τους πλέον αδύναμους, με τη μείωση προνοιακών επιδομάτων(πολυτέκνων, ένδειας, απροστάτευτων τέκνων ,ανεργίας ,θέρμανσης), με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αγρότες, με την κατάργηση φοροαπαλλαγών, με την αύξηση της φορολογίας ακινήτων μέσω ΕΝΦΙΑ και με τις μειώσεις όλων των συντάξεων κατά 18% από τον Ιανουάριο του 2019. Όλα τα παραπάνω στέκονται σε απόλυτο βαθμό στον αντίποδα σε σχέση με τις προεκλογικές εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα το 2015, τόσο κατά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης όσο και κατά το παράλληλο πρόγραμμα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι εκείνοι που εξαπέλυαν προς τους πολιτικούς τους αντιπάλους βαρύτατους χαρακτηρισμούς όπως προδότες και γερμανοτσολιάδες είναι τελικά εκείνοι που δεν αρνήθηκαν ούτε μία επιθυμία της τρόικας. Είναι η μόνη κυβέρνηση που δε λογάριασε τίποτα, ψήφισε τα πάντα με μοναδικό αντάλλαγμα την παραμονή της στην εξουσία. Για αυτό το λόγο είναι η πλέον αγαπημένη κυβέρνηση των δανειστών. Η κυβέρνηση επί της ουσίας δε διαπραγματεύτηκε ποτέ με τους δανειστές τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Όσες φορές υποδύθηκε να το κάνει, το πραγματοποίησε για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, ώστε να δείξει στο εσωτερικό ότι αντιστέκεται πράγμα που ουσιαστικά δε συνέβαινε. Στην παρούσα φάση μιλάνε διαρκώς για καθαρή έξοδο από τα μνημόνια τη φετινή χρονιά, ενώ έχουν αναλάβει δεσμεύσεις για συνέχιση της επιτροπείας της χώρας μας με υψηλά πλεονάσματα μέχρι το 2060.

Ακούμε σε καθημερινή βάση την κυβέρνηση να κατηγορεί την αντιπολίτευση για δημιουργία εμφυλιοπολεμικού κλίματος. Όμως είναι οι ίδιοι που επί χρόνια υποδαύλιζαν τα πάθη, καλλιεργούσαν εχθρότητα, έβαζαν διαχωριστικές γραμμές στον κόσμο, στοχοποιούσαν όσους τους ασκούσαν κριτική και προσπαθούν ακόμα και σήμερα να κάμψουν κάθε αντίθετη φωνή. Αναμφίβολα, δεν είναι μακριά η μέρα που θα μπει ένα τέλος σε όλα αυτά. Ένα τέλος που θα σηματοδοτήσει μια καινούργια αρχή με το Κίνημα

Αλλαγής ισχυρό με αυτοδύναμη στρατηγική και αυτόνομο λόγο πάνω στα προβλήματα του τόπου.

* Ο Χρήστος Πολατσίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Τήνο. Είναι πτυχιούχος οικονομολόγος με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων. Εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Είναι Γραμματέας της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Τήνου. Στις προηγούμενες βουλευτικές εκλογές ήταν υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ –ΔΗΜΑΡ.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.