Για ακόμα μια φορά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κος Κυριάκος Μητσοτάκης, προτίμησε την Τήνο για να συνδυάσει τις διακοπές και να τιμήσει παράλληλα με την παρουσία του ένα σημαντικό γεγονός όπως είναι η εορτή των Θεοφανίων. Να θυμίσουμε ότι το ίδιο είχε πράξει και το Πάσχα. 

Όπως έχει δηλώσει κι εκείνος, η Τήνος δεν είναι απλά γι αυτόν ένας προορισμός είναι το δεύτερο σπίτι του και με την πρώτη ευκαιρία το αποδεικνύει. Έτσι, χθες έφθασε στο νησί συνοδευόμενος από την σύζυγο του κα. Μαρέβα Γκαμπροβσκι όπου δείπνισαν σε εστιατόριο του νησιού.

 Σήμερα το πρωί παρευρέθηκε στον Εορτασμό των Θεοφανίων στο Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Τήνου, την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον σύμβουλο νομοθετικού και κοινοβουλευτικού του έργου, κο Φίλιππο Φόρτωμα, τον Έπαρχο Τήνου και πολιτευτές του κόμματος στις Κυκλάδες. 

Έπειτα, ακολούθησε την λιτάνευση προς το λιμάνι του νησιού όπου πραγματοποιήθηκε ο Αγιασμός των Υδάτων. Μετά το πέρας αυτής συνομίλησε με πολίτες του νησιού. Αμέσως μετά, ο κ. Μητσοτάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Αυτήν τη λαμπρή μέρα σήμερα εδώ από την Τήνο, αυτόν τον τόσο σημαντικό τόπο για τη Χριστιανοσύνη και την Ορθοδοξία, θέλω να ευχηθώ σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά και να έχουμε μια καλή χρονιά. 

Τα νέα παιδιά που βούτηξαν στα παγωμένα νερά για να ανασύρουν το Σταυρό επέδειξαν θάρρος και πίστη. Θάρρος και πίστη, δύο αρετές που θα μας είναι πάρα πολύ χρήσιμες, καθώς μπαίνουμε στο 2018. 

Θάρρος να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να παλέψουμε όλοι με τις εσωτερικές μας αδυναμίες, αλλά και πίστη. Πίστη, όχι μόνο στη Θρησκεία μας, στις αξίες μας, στις παραδόσεις μας. Κυρίως εσωτερική πίστη στις δικές μας δυνατότητες να μπορούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να τα καταφέρουμε, να διεκδικήσουμε την καλύτερη Ελλάδα που όλοι μαζί αξίζουμε. 

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».  

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.