Η Τήνος βραβεύτηκε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) για τους νικητές  προορισμούς της Ελλάδας στo πλαίσιo του προγράμματος «Ευρωπαϊκοί Προορισμοί Αριστείας-European Destinations of Excellence (EDEN) 2016» με θέμα «Πολιτιστικός Τουρισμός-Cultural Tourism».

Την Τήνο εκπροσώπησε η Αρμόδια Αντιδήμαρχος τουρισμού κα Αναστασία Δεληγιάννη ενώ κοντά στο νησί για ακόμα μια φορά ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αίγαιου κος Γιώργος Χατζημάρκος.Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενη ανάρτηση μας, η Τήνος έχει μπει στο «κάδρο» των αναδυόμενων πολιτιστικών προορισμών της Ευρώπης  μετά την τέταρτη επιλαχούσα θέση κατάταξης που κατέλαβε στο εν λόγω πρόγραμμα EDEN 2016.

Πρόκειται για  μια σημαντική διάκριση που συμβάλει στην ανάδειξη του σημαντικού πολιτιστικού υπόβαθρου του Kυκλαδίτικου νησιού και ανοίγει νέους ορίζοντες στη διεύρυνση του μεριδίου που διεκδικεί στη διεθνή αγορά τουριστικής ζήτησης, χάρη στο ολοκληρωμένο σχέδιο που έχει ήδη εκπονήσει και εφαρμόζεται το οποίο στο μεγαλύτερο μέρος του στηρίζεται  στην αξιοποίηση των πολιτιστικών στοιχείων του νησιού.


Το πρόγραμμα EDEN, στο οποίο συμμετείχε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, αποτελεί μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που άρχισε το 2006, με στόχο την ανάδειξη νέων τουριστικών προορισμών, μη παραδοσιακών οι οποίοι αναπτύσσονται σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.