Θα θέλαμε να καλέσουμε τους επαγγελματίες που ενδιαφέρονται για την βρεφική και μητρική ψυχική υγεία, στην εκπαίδευση που θα πραγματοποιήσουμε το Σαββατοκύριακο 3-4 Φεβρουαρίου στην αίθουσα του Συλλόγου Γυναικών Τήνου.

Η διήμερη εκπαίδευση στοχεύει στις τελευταίες εξελίξεις και βέλτιστες πρακτικές στον χώρο της βρεφικής ψυχικής ανάπτυξης 0-3 έτη και στην μητρική ψυχική υγεία κατά την περιγεννητική περίοδο, δηλάδη από την σύλληψη ως και έναν χρόνο μετά τον τοκετό.

Θα επωφεληθούν όλοι οι επαγγελματίες που έρχονται σε επαφή με εγκυμονούσες, λεχώνες και νεογνά, συγκεκριμένα μαίες, μαιευτήρες και παιδίατροι, βρεφονηπιακοί, κοινωνικοί λειτουργοί και οικογενειακοί γιατροί.

Την εκπαίδευση την προσφέρει η SOPHROSYNA Perinatal Psychology η οποία είναι μία μη-κερδοσκοπική και μη- αμοιβώμενη παροχή βρεφικής-μητρικής ψυχικής υγείας που δραστηριοποιείται στις Κυκλάδες από τον περασμένο Μαϊο.

Στην Τήνο έχουμε στηρίξη περισσότερο από 70 άτομα από τα οποία 8 ήταν εγκυμονούσες και 14 νέοι πατέρες μέσω των προγραμμάτων Μητέρα-Βρέφους, Νέοι Πατέρες, Παιγνιοθεραπεία για Γονείς και Ομαδική Ψυχοθεραπεία: Μητρική Κατάθλιψη. Δεχόμαστε εγγραφές για τον 4ο κύκλο του Προγράμματος Μητέρα-Βρέφος και το Πρόγραμμα Νέοι Πατέρες βρίσκεται στον 2ο κύκλο εγγραφών.

Ως κινητή παροχή βρεφικής-μητρικής ψυχικής υγείας σε δυσπρόσιτες περιοχές όπου υπηρεσίες για την συγκεκριμένη ειδικότητα είναι λιγοστές ή ανύπαρκτες, ένας στόχος μας είναι η εκπαίδευση τοπικών επαγγελματιών ώστε να έχουν την ικανότητα να διαχειριστούν περιστάσεις όταν συμβούν και να δώσουν άμεση υποστήριξη και καθοδήγηση στην κατάλληλη κλινική φροντίδα της μητέρας και του νεογνού.

Η εκπαίδευση θα καθοδηγηθεί από την ιδρύτρια και ψυχολόγο Χρυσάνθη Γεωργιάδου MSc LP, η οποία έχει περισσότερο από 17 χρόνια εμπειρία και 6 χρόνια στο χώρο της περιγεννητικής ψυχολογίας. Η ομάδα αποτελείται από άλλους δύο ψυχολόγους την Ιωάννα Λαμπρινοπούλου και την Χρυσή Καριώτογλου.

Η SOPHROSYNA προσφέρει τις δωρεάν υπηρεσίες προς την μνήμη της Σωφρονίας, κόρη της ιδρύτριας η οποία γεννήθηκε θνησιγενή στις 33 εβδομάδες κύησης το 2012. Καλούμε όσοι συμμετέχουν στις εκδηλώσεις και τα προγράμματα μας να στηρίξουν το κοινωνικό μας έργο στην καμπάνια GoGetFunding Infant and Maternal Mental Health Services and Training προσφέροντας το συμβολικό ποσό των 33ευ.

Δεχόμαστε εγγραφές μέχρι την Τρίτη 31 Ιανουαρίου στο info@sophrosyna.org με θέμα TRAINING.
Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.