Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος μετέβη στον εορτάζοντα Ενοριακό Ιερό Ναό Τριών Ιεραρχών της πόλεως Τήνου όπου ετέλεσε τον Αρχιερατικό Εσπερινό.

Συνεχάρη τον Εφημέριο, τους Ιερείς οι οποίοι συμμετείχαν, τους Επιτρόπους, τους Ιεροψάλτες και τους ενορίτες για την εορτή και ανεφέρθη στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα που ένας έκαστος των Τριών Ιεραρχών είχε ώστε σύντρεις σήμερα να τιμώνται και να δοξάζονται ειπών ότι παρόλα τα προσωπικά χαρακτηριστικά που είχε καθένας είχαν και ένα κοινό χαρακτηριστικό· κατήγοντο από ευγενείς γονείς, από πλούσιες οικογένειες, είχαν τα πάντα και όμως αμέσως μετά την είσοδό τους στην Εκκλησία μόνοι τους, εθελουσίως, απεκδύθησαν όλων αυτών των ανέσεων, έζησαν απλοί, ταπεινοί, με αγάπη προς τον Θεό και με φιλανθρωπία προς τους συνανθρώπους τους, γι' αυτό και ανέπτυξαν και αυτό το Μοναχικό ιδεώδες και το ταπεινό φρόνημα και περιβληθέντες τη σοφία υπήρξαν διδάσκαλοι της Εκκλησίας και του πιστού λαού του Θεού διαχρονικώς από τότε μέχρι σήμερα.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Γεώργιος Πλατανίτης


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.