Επιστολή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτη Κουρουπλή έστειλε ο Σύλλογος Ενοικιαζομένων Δωματίων Τήνου, ο Σύλλογος Ξενοδόχων Τήνου και ο Σύλλογος Επιχειρήσεων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος του νησιού, με αφορμή τη σύνδεση της Τήνου με την Κρήτη. Η επιστολή αναφέρει: 

 Σχετικά με το αίτημα της Golden Star Ferries που αφορά την σύνδεση Κυκλάδων - Κρήτης και ιδιαίτερα της Τήνου θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε την από κοινού πλήρη υποστήριξη μας.

Έχουμε ήδη δεχθεί αιτήματα, από τουριστικά γραφεία και μεμονωμένους πελάτες, για διαμονή στα καταλύματα μας που εκτείνονται σε όλη την διάρκεια των δρομολογίων.

Η διεύρυνση - επέκταση της απευθείας σύνδεσης της Τήνου με την Κρήτη, με συμβατικά πλοία, επιτρέπει τον προγραμματισμό και υλοποίηση εκδρομών στο νησί μας με λογικό κόστους δίνοντας την δυνατότητα σε οικονομικά ασθενέστερους να μας επισκεφτούν.

Η μείωση του κόστους μεταφοράς Κρητικών προϊόντων στο νησί μας θα έχει θετικό αντίκτυπο στη διαρκή προσπάθεια διατήρησης χαμηλών τιμών στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος του τόπου μας.

Από τη στιγμή που το νησί μας στερείται αεροδρομίου είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε όσο πιο πολλές απευθείας ακτοπλοϊκές συνδέσεις με σημεία άφιξης εισερχόμενων τουριστών ώστε να αποτελούμε ενδιάμεσο προορισμό επίσκεψης χωρίς ανταποκρίσεις. Η διαφορά επισκεπτών που μας επιλέγουν και έρχονται κατευθείαν από άλλο νησί από αυτούς που έρχονται με ανταπόκριση είναι μεγαλύτερη του 50%.

Πιστεύουμε ότι κάθε νέα σύνδεση του νησιού μας, ιδιαιτέρως με την νησιωτική Ελλάδα, μας θωρακίζει απέναντι στην απομόνωση, στην ανεργία, και στην εγκατάλειψη κυρίως από τους νέους.


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.