Η πρώτη "Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης" του Μουντάδου δημιουργήθηκε το 2015. Η επιλογή του τίτλου "Αποκάλυψις" δεν ήταν προϊόν τύχης. Σ΄ αυτή την πρώτη φάση είχε σκοπό να "αποκαλύψει", να φωτίσει, με την ματιά της σύγχρονης τέχνης, το Μουντάδο, ένα μικρό κυκλαδικό χωριό στο νησί της Τήνου, στην Ελλάδα.

Για τη δεύτερη Μπιενάλε, το 2017, επιλέχθηκε το θέμα του λαβύρινθου σε σχέση με το σχέδιο του δικτύου που σχηματίζουν τα δρομάκια στα χωριά κυκλαδικής αρχιτεκτονικής. Οι διαδρομές που αυτά επιτρέπουν ακολουθούν μια γεωμετρική λογική λαβυρινθώδους τύπου· οφιοειδής χάραξη, (συν)τονισμένη με διακλαδώσεις, παρακάμψεις και αδιέξοδα, υποχρεώνοντας όποιον τις ακολουθεί να επιβραδύνει, να σταματά, αντιλαμβανόμενος πως ξαναγυρίζει στα βήματά του προκειμένου να βρει το δρόμο του.

Ο «Λαβύρινθος», με τους ίδιους καλλιτέχνες και τα έργα τέχνης τους εκτίθενται σε λίγες ημέρες στις Βρυξέλλες στη Galerie Martine Ehmer. Η έκθεση θα διαρκέσει από 13.1 ως 18.2.2018 και τα εγκαίνια της θα γίνουν την Παρασκευή 12 Ιανουαρίου στις 18:00.


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.