Την ερχόμενη Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου, μετά την λήξη της αναστολής των πλειστηριασμών στην οποία είχε προβεί ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, θα ξεκινήσουν και πάλι τόσο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί όσο και οι συμβατοί, οι οποίοι διεξάγονται στα Ειρηνοδικεία της χώρας.

Ο αριθμός των ακινήτων που θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό θα πολλαπλασιαστεί μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς στο «χορό» των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών μπαίνει και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για ακίνητα που ήδη έχει κατασχέσει λόγω κόκκινων οφειλών φόρων, φορολογικών προστίμων, κ.λπ. Ήδη η ΑΑΔΕ έχει προγραμματίσει να βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό ένα συγκρότημα πολυτελών κατοικιών στην Τήνο, αγροτεμάχια, αποθήκες μέχρι και δικαίωμα για ανέγερση ορόφου επί ακινήτου.

Οπως αναφέρει το «Πρώτο Θέμα» οι πλειστηριασμοί αυτοί θα διεξαχθούν πάση θυσία, καθώς η κυβέρνηση θέλει να δείξει το καλό πρόσωπο της προς τους δανειστές μας. Οι πλειστηριασμοί άλλωστε είναι ένα από τα βασικά προαπαιτούμενα για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.