Τα μέλη του Δ.Σ.  του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για την πρόθεση της ακτοπλοϊκής εταιρείας GOLDEN STAR FERRIES να συνδέσει ακτοπλοϊκά την Κρήτη και τους ενδιάμεσους νησιωτικούς σταθμούς με την Τήνο.

Είναι μία προοπτική με μεγάλες προσδοκίες για τον τόπο μας. Προσδοκίες που αφορούν στον τομέα του τουρισμού και στον τομέα της επαγγελματικής δραστηριότητας. Δύο τομείς που καθορίζουν την ανάπτυξη, την προβολή και την ευημερία του νησιού μας.

Είναι δεδομένη η αύξηση της επισκεψιμότητας από την Κρήτη αλλά και από τα άλλα νησιά που θα συνδέει το συγκεκριμένο δρομολόγιο καθώς και από τουρίστες που θα μπορούν να έχουν άμεση πρόσβαση στο νησί μας και δεν θα χρειάζονται ατελείωτες ώρες ταξιδιού και αλλαγή πλοίων, η οποία θα επιφέρει αύξηση της ζήτησης και του κέρδους σε όλα τα επαγγέλματα που ασχολούνται με τον τουρισμό αλλά και σε αυτά που δεν επηρεάζονται άμεσα. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα και το οικονομικότερο κόστος του ταξιδιού για τον κάθε επισκέπτη με αποτέλεσμα η Τήνος να γίνεται ελκυστικότερος προορισμός.


Επίσης, ένας άλλος τομέας που θα επωφεληθεί του συγκεκριμένου δρομολογίου είναι η άμεση ανταλλαγή προϊόντων με πολύ χαμηλότερο κόστος απ’ ότι με ενδιάμεσους σταθμούς είτε αφορά σε παραδοσιακά προϊόντα είτε σε άλλου είδους παραγωγή.

Η ακτοπλοϊκή αυτή σύνδεση, όταν ήταν εν ενεργεία πριν από πάρα πολλά χρόνια, είχε αποφέρει μεγάλα οφέλη για τον τόπο μας.

Τώρα ευελπιστούμε να ευοδωθεί η νέα αυτή ακτοπλοϊκή σύνδεση και να δοθεί μια νέα πνοή στους τομείς που θα επηρεάσει, που τόσο έχουν καταπονηθεί σχεδόν εδώ και μία δεκαετία. Και πιστέψτε μας ότι η κάθε ενέργεια, το κάθε λιθαράκι ανάπτυξης που μπαίνει είναι πολύ σημαντικά για τον κάθε τόπο, πόσο μάλλον για ένα τόπο σαν το δικό μας που ανήκει στην ταλαιπωρημένη νησιωτική Ελλάδα.


Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.