Ολοκληρώθηκε χθες, στη Τήνο, η 37η Εθελοντική Αιμοδοσία εις μνήμη Νικολάου Κορνάρου τ. Δημάρχου Τήνου, την οποία διοργάνωσε ο  Δήμος Τήνου σε συνεργασία με το κλιμάκιο Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «ΑΓΙΑ  ΣΟΦΙΑ» την Τήνου. 

Η αιμοδοσία διεξήχθη στην Ενοριακή Αίθουσα του Αγίου Νικολάου της Τοπικής Κοινότητας Στενής, στην Ενοριακή Αίθουσα του Αγίου Ιωάννου της Τοπικής Κοινότητας Κώμης και στο Κέντρο Υγείας Τήνου και συμμετείχαν συνολικά 347 άτομα. Πρόκειται για έναν ικανοποιητικό αριθμό όπου πέρασε την συμμετοχή στην καλοκαιρινή αιμοδοσία.

Ευχάριστη έκπληξη για όλους ήταν η συμμετοχή νέων παιδιών, νέων αιμοδοτών που με το χαμόγελο στα χείλη και την λάμψη της προσφοράς στα μάτια πρόσφεραν αίμα, δηλώνοντας καθαρά ότι ο  σπόρος της ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο έχει ήδη φυτευτεί.  


Στα θετικά σημεία ακόμα της όλης διαδικασίας είναι και η συμμετοχή των μαθητών του Γενικού Λυκείου Τήνου που στο πλαίσιο της Ερευνητικής Εργασίας "Αίμα Δίνεις;" δημιούργησαν με υπεύθυνο καθηγητή τον Παναγιώτη Μπουζαλάκο, βίντεο ώστε να προωθήσουν την δράση. Επίσης, βρέθηκαν στο χώρο του Κέντρου Υγείας και έδιναν ένα μικρό δωράκι σε κάθε εθελοντή.

Η Αιμοδοσία είναι υπόθεση όλων μας και οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε όλοι τη σημασία αυτής της ανιδιοτελούς προσφοράς. Το να δίνει κανείς δέκα λεπτά από το χρόνο του για να σώσει τη ζωή ενός συνανθρώπου του είναι το μεγαλύτερο δώρο ζωής.

Πρέπει να γίνει συνείδηση όλων μας ότι οι καθημερινές ανάγκες των συμπολιτών μας για αίμα είναι μεγάλες και υπερβαίνουν την μέχρι τώρα προσφορά. Και κυρίως ότι δεν θα πρέπει να φτάσει το κακό στην πόρτα μας για να ευαισθητοποιηθούμε.

ΓΙΝΕ  ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ – ΜΗ ΜΕΝΕΙΣ ΘΕΑΤΗΣ

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.