Πραγματοποιήθηκαν χθες, Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου οι δύο συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου όπως αυτές ήταν προγραμματισμένες για τις 18.00 και 19.30 το απόγευμα.

Η πρώτη συνεδρίαση αφορούσε σε διάφορα θέματα όπως συγκροτήσεις επιτροπών. Ανάμεσα στο θέματα που ξεχώρισαν από την πρώτη συνεδρίαση ήταν η έγκριση σχεδίου για την εκτέλεση του έργου «Εργασίες επισκευής βελτίωσης και συμμόρφωσης σύμφωνα με τα πρότυπα συστήματα πιστοποίησης παιδικής χαράς Λιμένα Τήνου.

Η δεύτερη συνεδρίαση που διήρκεσε περισσότερη ώρα αφορούσε την έγκριση προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων και Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης του Δήμου Τήνου, οικονομικού έτους 2018. Όπως ήταν αναμενόμενο ο προϋπολογισμός πέρασε κατά πλειοψηφία με την αντιπολίτευση να τον καταψηφίζει και την ελάσσονα μειοψηφία να πράττει το ίδιο.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τήνου, ζήτησε από την αντιπολίτευση και ελάσσων μειοψηφία αν έχουν κάποια ρεαλιστική πρόταση για έργα και μελέτες να την καταθέσουν στο δήμο Τήνου για εξέταση και να μην πραγματοποιούν «άγονη» αντιπολίτευση. Επίσης ανέφερε, πως ο πραγματικός προϋπολογισμός θα εμφανιστεί μετά την πρώτη αναμόρφωση.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας, κος Παναγιώτης Κροντηράς ανέφερε πως βλέπουμε ένα δήμο που στα έσοδα πάει πολύ ικανοποιητικά και φαίνεται ότι οι δημότες μας πληρώνουν. Αντιθέτως στα έξοδα βλέπουμε πως ο δήμος δεν παράγει έργο. Ο κος Γιάννης Βιδάλης από την ελάσσονα μειοψηφία τόνισε ότι έχουμε έναν διεκπεραιωτικό προϋπολογισμό και γι αυτό λόγο δεν θα τον ψηφίσουμε.

Να τονίσουμε ότι εντός των ημερών θα αναρτηθεί όλη η συζήτηση για τον προϋπολογισμό σε βίντεο.ΕΣΟΔΑ

Τα συνολικά έσοδα του έτους 2018 προβλέπεται ότι θα ανέλθουν στο ποσό των 10.607.201,17€ τα οποία διακρίνονται στις ακόλουθες ομάδες:ΕΞΟΔΑ 

Τα συνολικά έξοδα του έτους 2018 προβλέπεται ότι θα ανέλθουν στο ποσό των 10.607.201,17€ τα οποία διακρίνονται στους ακόλουθους κωδικούς:

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.