της Έφη Καραγεώργου

Η βίλα που ανήκε στον αείμνηστο Σεραφείμ Φυντανίδη -τον διευθυντή που έγραψε ιστορία στην πρώην Ελευθεροτυπία αλλά και στον ελληνικό Τύπο- βγαίνει για άλλη μια φορά στο σφυρί για χρέη προς τη φορολογική διοίκηση. Το «ηλεκτρονικό σφυρί» όμως πρόκειται να… κτυπήσει και για μία διώροφη κατοικία στη Φιλοθέη που ανήκει επίσης σε άνθρωπο του ελληνικού Τύπου -και στον γιο του- που και αυτός έχει γράψει ιστορία…

Στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ο Φυντανίδης επέλεξε την Τήνο για να κτίσει ένα ονειρεμένο σπίτι ακριβώς πάνω στο κύμα.


Η βίλα στα Καλύβια, που στο νοτιά έχει σύνορο το απέραντο γαλάζιο, γνώρισε μέρες δόξας. Ήταν η εποχή που υπουργοί και βουλευτές πέρναγαν τριήμερα απόλυτης χαλάρωσης, μακριά από τα αδιάκριτα μάτια ως φιλοξενούμενοι του τότε ισχυρού άνδρα των media.
Το σπίτι που ήταν προγραμματισμένο να βγει στο σφυρί στις 17 Ιανουαρίου στο Ειρηνοδικείο Τήνου, είναι κτισμένο σε οικόπεδο 5,5 στρεμμάτων σε μία από τις ομορφότερες παραλίες της Τήνου, στα Καλύβια. Το εμβαδόν της μονοκατοικίας είναι 207τμ, ενώ στο ίδιο οικόπεδο βρίσκονται και 3 ξενώνες συνολικού εμβαδού 130τμ, καθώς και πισίνα 40τμ.


Η τιμή πρώτης προσφοράς είναι 384.000 ευρώ, ποσό ομολογουμένως χαμηλό για το συγκεκριμένο ακίνητο και επισπεύδων είναι το ελληνικό δημόσιο.

Να σημειωθεί ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το εν λόγω ακίνητο βγαίνει στο σφυρί. Η διαδικασία έχει επαναληφθεί άλλες τρεις φορές τουλάχιστον, όμως όλοι οι προηγούμενοι πλειστηριασμοί απέβησαν άκαρποι καθώς το τίμημα ήταν υψηλό.

* φωτό: www.gtp.gr

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.