Σύμφωνα με πληροφορίες μας υπογράφτηκε χθες Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από τον Δήμαρχο Τήνου, κο Γιάννη Σιώτο το σχέδιο βιώσιμης και αστικής κινητικότητας για την Τήνο. Μια ενέργεια πολύ σημαντική που όπως θα διαβάσετε παρακάτω, είναι απαραίτητη για την ανάπτυξη του νησιού.

Επί της ουσίας το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας επιτρέπει μια σαφή θεώρηση για τη βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών για τις οποίες σχεδιάζονται και η όποια περιλαμβάνει τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, της ηχορύπανσης, της κυκλοφοριακής συμφόρησης, τη διαφύλαξη των κοινόχρηστων χώρων κ.α.

Με την υπογραφή του σχεδίου και την υλοποίηση του δίνεται μεγάλη έμφαση στον άνθρωπο και στη συμμετοχή του στο γίγνεσθαι του νησιού. 

Τέλος, ένα άλλο σημαντικό που προκύπτει από το σχέδιο βιώσιμης αστικής κινητικότητας εκτός ότι θα κατευθύνει την μακροπρόθεσμη στρατηγική για την ανάπτυξη του νησιού, θα περιλαμβάνει επιχειρησιακό σχεδιασμό έργων άμεσης προτεραιότητας με χρονοδιάγραμμα και πηγές χρηματοδότησης καθώς και κατανομή δράσεων στις διάφορες αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.