Με σοβαρή, συστηματική δουλειά, μακριά από κραυγές και έντονους τόνους, οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τα μέλη της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Τήνου υποστήριξαν και, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, το Ποτάμι, τον Δήμο Τήνου και τοπικούς φορείς, προετοίμασαν και πέτυχαν την ικανοποίηση ενός σημαντικού αιτήματος της τηνιακής κοινωνίας και όχι μόνο. Την επαναφορά του Πανελλήνιου Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελίστριας Τήνου (ΠΙΙΕΤ) στο νομικό καθεστώς που ίσχυε πριν τις αιφνιδιαστικές αλλαγές του 2014, όταν με την εν κρυπτώ τότε τροπολογία, ερήμην της κοινωνίας, ανατράπηκε η θεσμική του υπόσταση και το ίδρυμα, το οποίο από το 1825, και για περίπου 200 χρόνια, βρισκόταν υπό την εποπτεία του κράτους, με διοίκηση λαϊκών Τηνίων πολιτών, μετατράπηκε σε αμιγώς εκκλησιαστικό.

Με την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες, επανέρχεται το αυτοδιοίηκητο, η αυτοτέλεια, ο λαϊκός χαρακτήρας του Ιδρύματος και οι σκοποί του, στο πνεύμα των δωρητών του, όπως προσδιορίστηκαν και όπως λειτουργούσε από το 1823.

Συνεχίζουμε, σε χαμηλούς τόνους, με στόχο να είμαστε αποτελεσματικοί και συνεπείς. Το ΠΙΙΕΤ ήταν ένα μόνο από τα θέματα της Τήνου και των Κυκλάδων.

27/2/2018

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Τήνου

Σχόλια:

0 σχόλια:

Τα σχόλια θα αναρτώνται εφόσον υπάρχει Όνομα και Επίθετο σχολιαστή, σε διαφορετική περίπτωση (ψευδώνυμο ή ανώνυμα) θα διαγράφονται αυτόματα από το σύστημα.